Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exporter Guide Brazilië – USDA

Politieke onrust vertraagt economie in Brazilië

De import van fruit in Brazilië bedroeg in 2018 €36.120 mln, die van groenten €19.641 mln. In de top 10 met producten die de komende jaren in de lift zitten in dit Latijns-Amerikaanse land, staan tomaten op de 2e plaats, peren op de 4e, noten op de 6e en bananen op de 8e plaats.

De economie in Brazilië, de grootste van Latijns-Amerika, groeide in 2018 met slechts 1,1%. De import van consumptiegoederen in 2018 bedroeg € 2,5 mld, een daling van 3,5% ten opzichte van 2017. Politieke onrust is de hoofdreden. De regering van Brazilië is echter gefocust op versnelde politieke hervormingen en streeft een grotere handelsliberalisering na. De verwachting is dan ook dat de economie verder zal groeien de komende jaren. Voor 2019 wordt een groei van 2,3% geraamd. De Braziliaanse bevolking heeft echter de neiging om sober te (blijven) leven. Geïmporteerde producten worden veelal gezien als luxe en zullen daarom vaker in het schap blijven liggen.  

Om rekening mee te houden:

  1. Braziliaanse importeurs hebben de neiging om in eerste instantie kleine hoeveelheden te kopen, waarna ze de producten testen in de markt.
  2. Het is gebruikelijk dat Braziliaanse bedrijven een exclusief contract eisen.

Meer informatie is te vinden in de Exporter Guide Brazilië van de USDA.

Publicatiedatum: