Verticaal transportsysteem Prorunner mk5 multi-inzetbaar

De onvoorspelbaarheid en onzekerheid in de markt voor consumentenproducten neemt toe. Tegelijkertijd groeit het aantal productintroducties en worden assortimenten groter. Dat dwingt fabrikanten van consumentenproducten steeds vaker tot aanpassing of uitbreiding van bestaande productie- en verpakkingslijnen. Hierbij kunnen ze gebruik maken van het modulaire ontwerp van de Prorunner mk5, het verticaal transportsysteem van Qimarox. Met enkele aanpassingen kunnen zij hun bestaande Prorunners  hergebruiken in een nieuwe lay-out.

De Prorunner mk5 heeft een standaard, modulair ontwerp dat volledig is opgebouwd uit standaard onderdelen. Daardoor kan de configuratie van het verticale transportsysteem in korte tijd worden aangepast met hergebruik van belangrijke onderdelen voor bijvoorbeeld de aandrijving. Door een stuk ertussen te plaatsen of juist te verwijderen, kan de invoer- en/of uitvoerhoogte worden aangepast. Qimarox heeft de daarvoor benodigde componenten op voorraad, zodat klanten kunnen rekenen op snelle reactietijden.

Uitvoer naar meerdere niveaus
De mogelijkheden zijn volgens het bedrijf groter dan alleen aanpassing van de in- en/of uitvoerhoogte. Bedrijven kunnen ook de in- en uitvoerrichting veranderen. Een uitvoer naar links kan met een kleine investering ook naar rechts of naar voren worden verlegd. Vindt uitbreiding plaats in de hoogte? Met een beweegbare baan is uitvoeren van producten naar meerdere niveaus mogelijk. Anders dan bij conventionele verticaal transportsystemen zoals spiraalconveyors, hoeft daarvoor niet een compleet nieuwe Prorunner mk5 te worden gebouwd.

Tweede leven
Qimarox ziet dat steeds meer bedrijven gebruik maken van de mogelijkheid om hun Prorunner mk5 aan te passen. “Hergebruik van componenten zoals transportsystemen leidt niet alleen tot lagere kosten, maar past ook in de visie van bedrijven op duurzaamheid en circulariteit. Zelfs als hun eindverpakkingslijn volledig is afgeschreven, kunnen ze hun Prorunners eenvoudig een tweede leven geven", vertelt Jaco Hooijer, operations manager bij Qimarox. "Dankzij de relatief eenvoudige mechanica met weinig slijtdelen en het gebruik van standaard onderdelen zijn ze ook bij dit tweede leven verzekerd van een lange levensduur."

Voor meer informatie:
Qimarox
Nobelstraat 43
3846 CE Harderwijk
T: +31 341 436 700
E: info@qimarox.com 
W: www.qimarox.nl 

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven