Chinese XAG introduceert autonome sproeirobot

Het Chinese XAG heeft de R80 Agricultural Utility Vehicle, een autonome, multifunctionele landbouwrobot, uitgebracht. De robot maakt payloads van derden mogelijk en past zich aan op zowel vlakke velden als hellende terreinen. De XAUV R80, zoals de robot wordt genoemd, werd geïntroduceerd tijdens de Smart Agriculture Conference, die in december in Peking werd gehouden.

Veldmonitoring
Volgens XAG, dat vooral bekend staat om zijn landbouwdrones, kan de R80 worden gebruikt als een transportplatform voor het vervoer van landbouwmateriaal, of als drager voor XAG's XIoT-veldmonitoringsysteem, voor het monitoren van gewassen, weersomstandigheden, bodemtemperatuur, vocht en dergelijke in het veld.

Spuitwerkzaamheden
De robot kan ook dienen als drager voor XAG's JetSprayer systeem, voor spuitwerkzaamheden. Hiervoor heeft de R80 ruimte voor tot 80 liter vloeistof. Volgens XAG spuit hij tot 7 ha per uur, met een maximale druk van 21 kPa en een afvoersnelheid tot 130 m/s. De robot heeft een minimale draaicirkeldiameter van 0,7 m en een maximale rijsnelheid van 1,5 m/s. De spuitbreedte is tot 12 meter.

Geautomatiseerd stuursysteem
Naast de XAUV R80 heeft XAG ook een geautomatiseerd stuursysteem geïntroduceerd, genaamd XAPC. Volgens de fabrikant is dit merkonafhankelijke stuursysteem ontworpen om de werkingsprecisie en de prestaties van middelgrote tot grote landbouwmachines, zoals wieltrekkers en oogstmachines, te verbeteren.

XAPC is eenvoudigweg verbonden met een smartphone of een tablet, en biedt toegang tot een RTK-hoognauwkeurig navigatienetwerk dat helpt missers, overlappingen en gewasschade te voorkomen.

Volgens futurefarming.com zullen de nieuwe producten van XAG als eerste in China worden geïntroduceerd, andere landen zullen in 2020 volgen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven