Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy Deryckere, Van Lier

“Spaanse tomaten hebben het bijzonder moeilijk vanwege concurrentie op de markt”

Tholen – “De aanvoer van Spaanse kasgroenten verliep tijdens de feestdagen en door wat transportproblemen, zoals ieder jaar wat moeilijker. De prijzen van de kasgroenten kennen wat prijsfluctuaties, maar qua aanvoer is er voldoende product beschikbaar om aan de vraag te voldoen”, vertelt Guy Deryckere van importeur Van Lier. “Op de kwaliteit valt niets aan te merken en zijn we tevreden.”

“Het tomatenverhaal verloopt momenteel zoals we al enkele jaren voorspellen. Door de aanvoer van Belgische en Hollandse tomaten het ganse jaar door zijn er klanten die zelfs geen andere oorsprong meer laten binnenkomen. Daarnaast zoeken ze een wat prijsvriendelijker product en stappen dan nogal vlug op Marokkaanse tomaten, niettegenstaande de meeste merken enkel zonder steel leveren. De Spaanse tomaat krijgt het daardoor bijzonder moeilijk. Prijstechnisch ligt die tussen de twee andere origines in", aldus Guy.  "Je kunt de Spaanse wel nog aan de man brengen als de Belgische tomaten prijzig zijn. Bepaalde klanten moeten nu eenmaal een vaste tomaat hebben met steel en die goed op kleur is.”

De prijzen van paprika’s, komkommers, aubergines en courgettes liggen momenteel op een aanvaardbaar niveau. “We kunnen besluiten dat het seizoen vrij goed verloopt, maar wel steeds korter wordt naarmate de Belgische en Hollandse kasgroenten steeds langer worden aangeboden. Ook begint het seizoen steeds vroeger, als het product al niet jaarrond leverbaar is”, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Deryckere
Van Lier
Magazijnen 7 tot 13
Werkhuizenkaai 112-154
1000 - Brussel - België
+32 (0)2 215 49 15
sales@vanlier.be    
www.primamundo.com