Franse asperges zijn vanaf volgende week beschikbaar

“Er is altijd plaats voor vroege asperges op de markt”

Aspa2, een Franse aspergeteler, gaat vanaf volgende week witte asperges afzetten. Deze asperges worden gekweekt met behulp van een ondergronds verwarmingsnetwerk. De gebruikte verwarmingsmethode stoot geen broeikasgassen uit. Dit jaar zullen de volumes iets groter zijn dan die van voorgaande jaren. "We hebben onze kasoppervlakte vergroot," legt manager van Aspa2 Jacques Guironnet uit. Hij meent dat er sprake is van een toenemende vraag naar vroege asperges. “Naast onze bestaande klanten hebben ook enkele nieuwe Franse, Europese en Aziatische klanten contact met ons opgenomen.”

Dankzij de teeltwijze (gedeeltelijk in kassen) en het verwarmingsnetwerk kan Aspa2 asperges van constante kwaliteit aanbieden. “Het bieden van kwaliteit is ons primaire doel. Asperges zijn echt premium producten die vooral bedoeld zijn om te gebruiken in restaurants. De asperges groeiden in 2019 erg mooi. We verwachten dan ook onze doelstellingen op het gebied van kwantiteit en kwaliteit voor dit seizoen zeker te behalen. ”

De Aspa2 asperges behoren tot de vroegste asperges in Europa. “Voor de meeste mensen begint het aspergeseizoen rond eind maart. Maar er is toch plaats voor onze producten op de markt. Sommige consumenten die bekend zijn met onze producten, vragen deskundigen in de winkels wanneer onze asperges (weer) op de markt komen. Onze producten worden niet buiten het seizoen, maar gewoon vroeg aangeboden. ”Het aspergeseizoen duurt voor Aspa2 tot half april. Dit jaar hoopt Aspa2 met Pasen asperges aan te kunnen bieden.

De asperges worden geëxporteerd naar andere Europese landen en Azië. In Frankrijk gaan ze door Rungis waar ze rechtstreeks aan supermarktketens worden verkocht. Onlangs heeft Aspa2 de verpakkingen voor de asperges gediversifieerd. Ze zijn nu ook in bundels verkrijgbaar en in verpakkingen van 5 kg of 2 kg.

Een aantal medewerkers van Aspa2 zal aanwezig zijn op Fruit Logistica om er de asperges te presenteren. Ze zijn te vinden in Hal 22, stand C 07a.

Voor meer informatie:
ASPA2
Rue Gustave Eiffel
Les Grands Clos
37420 Avoine
France
Telefoonnummer: +33 (0)2 47 58 95 93
Fax : +33 (0)2 53 68 26 65
info@aspa2.fr 
www.aspa2.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven