Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brabantse AGF-handelaar plukt komende weken frambozen in Australië

Teun van Roosmalen ervaart vreselijke gevolgen bosbranden tijdens rondreis

Tholen - Na twaalf jaar in de Nederlandse AGF-handel bij Aartsen en Gebr. van Aarle te hebben gewerkt, vond Teun van Roosmalen het afgelopen jaar tijd om zijn droom in vervulling te laten gaan. Inmiddels toert hij al acht weken door Oceanië, waar hij de prachtigste dingen ziet, maar tegelijkertijd ook de vreselijke gevolgen van de bosbranden ervaart.

"We hebben een paar weken geleden Batemans Bay, Narooma en Mallacoota bezocht en hier ook geslapen. Die dorpen zijn nu volledig afgebrand", vertelt de reiziger. Inmiddels is Teun in Melbourne gearriveerd en ook daar merkt hij de gevolgen van de bosbranden. "Als de wind in een bepaalde richting staat, merk je dat gelijk aan je ademhaling. Die bosbranden beheersen momenteel volledig het leven van de mensen hier."

Toch heeft de AGF-handelaar geen moment spijt van dat hij naar het land van de 'eeuwige' zomer en de relaxte Aussies is vertrokken. "Ik ben nu twee maanden van huis, maar ga er zeker een langer verblijf van maken. Ik heb het super naar mijn zin. We zijn in Sydney gestart, hebben daar een auto gekocht en zijn van daar naar beneden gereden. De feestdagen hebben we in Melbourne gevierd. Donderdag vertrekken we met de boot naar Tasmanië."

Omdat trekken door Australië een dure aangelegenheid is, zal er ook gewerkt moeten worden. Dat heeft Teun gevonden in zijn oude sector. "Ik heb werk gevonden bij Driscoll's Australië, waar ik een paar maanden frambozen ga plukken. Vanaf daar wil ik in april mijn reis naar het westen vervolgen. Daarbij heb ik van de Costa Group de mogelijkheid gekregen om aan het einde van mijn reis nog op hun kantoor in Brisbane te komen werken."

"De AGF zit nou eenmaal in mijn genen. Als ik markthallen tegenkom, kan ik het dan ook niet laten om even te kijken hoe het fruit erbij ligt. Ook open ik elke dag nog wel even de AGF-nieuwsbrief. De mensen in de Hollandse AGF-handel wens ik een gelukkig en gezond nieuwjaar en goede zaken. Waarschijnlijk zal ik ooit nog wel terugkeren in de Hollandse handel, maar daar wil ik voor het einde van het jaar nog niet over nadenken", besluit Teun.

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven