Marie-Laure Heyberger, Ligne Directe Production:

Introductie van een milieuvriendelijk verpakkingsassortiment

Binnen een context waarin consumenten zich steeds meer zorgen maken om het milieu en de wens hebben dat deze zo goed mogelijk wordt beschermd, is afvalbeheer en het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen voor alle voedselafzetnetwerken een essentieel onderwerp geworden. Ligne Directe Production wilde daarom ook in samenwerking met METRO France bepaalde belangrijke innovaties doorvoeren en alternatieve oplossingen bieden voor het verpakken van groenten als knoflook, uien en sjalotten.

“Om ervoor te zorgen dat er op een milieuvriendelijkere wijze gewerkt kan worden, hebben Ligne directe Production en METRO France een nieuwe milieuvriendelijke verpakking ontworpen. Deze verpakking is niet alleen een groenere keuze maar houdt de producten ook langer vers en voldoet daarnaast aan al onze specificaties en de huidige wettelijke beperkingen zonder dat de productie ervan te kostbaar wordt. Onze nieuwe papieren verpakking bestaat uit één component. Hierdoor kan deze zeer gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt. Met andere woorden: nadat er groenten in verpakt zijn geweest, wordt de verpakking weggegooid, gesorteerd en opnieuw verwerkt door recyclingbedrijven uit de papier / kartonsector,” legt commercieel medewerker bij Ligne Directe Production Marie Laure Heyberger uit.

“Het wordt voor alle schakels in de keten (consumenten, actoren in de sector en de overheid) steeds belangrijker het gebruik van plastic in onze schappen zoveel mogelijk te beperken en verpakkingen een tweede leven te geven,” geeft Marie Laure aan.

In het verlengde van de doelstellingen met betrekking tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk, zullen de producten die Ligne Directe Production binnen dit milieuvriendelijke assortiment op de markt brengt, afkomstig zijn uit Frankrijk, van gewassen die HEV gecertificeerd zijn als GlobalGAP en Agriculture Biologique. “Behalve dat Ligne Directe Production een nieuw assortiment aan milieuvriendelijke producten biedt, biedt het een aantrekkelijk 'premium' product, verkrijgbaar in zakken van 500 g en 1 kg,” zegt Marie Laure Heyberger. "Dit product wordt semiautomatisch verwerkt om een optimale kwaliteit te kunnen garanderen voor onze klanten die gevoelig zijn voor onze aanpak en voor het oplossen van de huidige en toekomstige milieuproblemen,” besluit Marie Laure.

Voor meer informatie:
Ligne Directe Production  
Sébastien Roux
Mobiele telefoon: +33 06.62.94.82.48

Florence Cabalou
Commercieel Medewerker 
Mobiele telefoon: +33 06.17.11.37.64


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven