Jaarrond Chinese biologische zoete aardappelen

"Onze paars- en oranjevlezige zoete aardappelen wordt biologisch geteeld in de provincies Shandong, Guangdong en Hebei. Het hele teeltproces is volgens de nul residu-standaarden. Het afzetseizoen van de zoete aardappelen loopt doorgaans van september tot februari maar we hopen in 2020 een jaarronde aanvoer van dit product te kunnen garanderen," laat Green Bai van Dalian Nongchang International weten. 

Werknemers sorteren de zoete aardappelen

Werknemers sorteren de zoete aardappelen

"Ons grote concurrentievoordeel ten opzichte van andere leveranciers van zoete aardappelen is dat we beschikken over professionele faciliteit om de zoete aardappelen een hittebehandeling te laten ondergaan. Deze faciliteit is de enige in zijn soort in China en is gericht op drie belangrijke technologieën: 1. Hittebehandeling, wat inhoudt dat de schil van de aardappelen bij hoge temperatuur wordt behandeld om de bewaarperiode te verlengen die twee tot drie maal langer is dan die van onbehandelde zoete aardappelen en waardoor het product beter bestand is tegen het transport. 2. De versuikeringstechnologie, waarmee via een procedé het zetmeel in de zoete aardappel wordt omgezet in maltose, waarmee het suikergehalte met 30% wordt verhoogd. 3. De reinigingstechnologie, die bestaat uit een drie-staps-reiniging waardoor de consumentenervaring wordt verbeterd en waardoor de zoete aardappelen er schoner en bovendien ook aantrekkelijker uitzien." 

Veld met zoete aardappelen

Irrigatiesysteem

“Daarnaast maken we gebruik van gestandaardiseerde sortering, met name voor de export. We beschikken over efficiënte sorteerlijnen om aan de exportnormen te kunnen beantwoorden. Ook hebben we unieke voordelen wat betreft de teelt. We maken gebruik van virusvrij pootgoed dat bestand is tegen ziekten en plagen. Onze teeltbedrijven maken gebruik van automatische poot- en rooimachines en zijn GlobalGAP-gecertificeerd. Tevens hanteren we strenge exportnormen en beantwoorden we aan het SGS-certificaat van de EU. Uit de inspectieresultaten bleek dat er geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen aanwezig waren op onze aardappelen. Onze producten zijn dus groen en biologisch, bevatten geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen of zware metalen waardoor zij een verantwoorde en veilige keuze voor de consument zijn."

Werknemers sorteren de zoete aardappelen

De zoete aardappelen worden gerooid

“We zijn ook begonnen met de export van deze twee producten. Onze voornaamste markten zijn Europa, Amerika, Japan en Zuid-Korea. We richten ons op deze landen omdat het ontwikkelde markten zijn, wat betekent dat de consumenten er meer waarde hechten aan de productkwaliteit en smaak en er hogere kwaliteitsstandaarden op na houden zonder alleen op de prijs te letten. Onze zoete aardappelen onderscheiden zich van de concurrentie dankzij hun hoge kwaliteit wat op zijn beurt te danken is aan de standaarden die wij hanteren voor residuen, het gehalte aan zware metalen en micro-organismen, van het poten tot aan de verwerking."

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen

"De belangrijkste reden waarom we zoete aardappelen promoten is omdat we het aanbod aan verse groenten en fruit dat China exporteert, willen diversifiëren. In tegenstelling tot knoflook, gember en uien is de zoete aardappel een geheel nieuwe categorie en een nieuwe uitdaging voor de Chinese exportsector. Wij hopen deze premium Chinese zoete aardappelen naar buitenlandse markten te kunnen blijven exporteren."

 

Contact: Green Bai
Company Name: Dalian Nongchang International Trade Co., Ltd.
Tel.: +86 188 4087 9071
Email: Green@dlnongchang.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven