Machineproducent Schomaker Convenience Technik GmbH verovert de groenten- en fruitbranche

"Uiteindelijk maakt het geen groot verschil of men vlees of groenten verwerkt"

Groenten en fruit worden steeds belangrijker in de voeding. De gezondheidstrend bij de jonge bevolking laat de consumptie stijgen, maar ook de klimaatverandering speelt een rol, aangezien groenten en fruit energie-efficiënter zijn dan vlees. Deze ontwikkeling is ook te zien bij machineproducenten, die deze nieuwe markt willen veroveren. De Duitse firma Schomaker Convenience Technik GmbH was eigenlijk gespecialiseerd in machines voor vleesverwerking, maar is dit jaar voor het eerst ook op de Fruit Logistica vertegenwoordigd. Ricarda Schomaker: "We zien dat groenten en fruit en hierdoor ook de groentenverwerking steeds belangrijker worden. Oplossingen voor veganistische producten, bio- en groentenproductie-installaties maken binnen ons bedrijf momenteel al een machine-omzetaandeel van 65% uit. We zien desondanks nog een groot potentieel voor onze oplossingen voor groenten en fruit."

Er zijn geen grotere veranderingen aan de machines nodig: "Uiteindelijk maakt het geen groot verschil of men vlees of groenten verwerkt. Er zijn kleinere aanpassingen nodig en die kunnen snel gerealiseerd worden." Op de beurs in februari moet de focus vooral op de friteuses, gaar- en kookinstallaties van het bedrijf komen te liggen.

De bijzonderheid van de machines van het bedrijf ligt in het efficiënte energiegebruik: "Door de continue circulatie van het frituurolie wordt de thermische belasting verlaagd. Bovendien besparen we 35% frituurolie ten opzichte van gebruikelijke friteuses."

De friteuses van het type SFE-E garen tussen de 100 en 200 kilogram van een product per uur, aldus Ricarda. "Ze zijn bovendien geschikt voor het regenereren van levensmiddelen en voor menucomponenten die voor directe consumptie in grootkeukens bestemd zijn." De gaartijd laat zich afhankelijk van de producteisen traploos instellen. Dat maakt de machine zo veelzijdig inzetbaar, legt Ricarda uit: "Enkele voorbeelden voor gerechten die onze machines verwerken zijn champignons in bierdeeg, aardappel- en paprikaproducten, appelringen of ananas in deeg - de mogelijkheden zijn echter oneindig."

Men verheugt zich erop een nieuwe branche te leren kennen: "Kom ons van 5 tot en met 7 februari op de Fruit Logistica in Berlijn in hal 9, stand B-08 bezoeken!"

Voor meer informatie:
Ricarda Schomaker
Schomaker Convenience Technik GmbH
Dyckerhoffstr. 1 a
D – 49176 Hilter
Tel: +49 (0) 5424 8097 80
www.schomaker-tec.de 
r.schomaker@schomaker-tec.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven