Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
StePac presenteert haar oplossingen tijdens Fruit Logistica

Duurzame verpakking verlengt granaatappelseizoen

StePac L.A. werkt al sinds 2003 aan het verbeteren van granaatappelverpakkingen. Het bedrijf staat op het punt om haar nieuwste serie duurzame verpakkingsoplossingen te presenteren die ontwikkeld werden om de houdbaarheid van granaatappelen en granaatappelpitten te verlengen. 

StePac heeft haar assortiment uitgebreid met nieuwe, recyclebare oplossingen en verpakkingsformats die afgestemd zijn op  geautomatiseerde verpakkingen voor bulk en retail. De verpakkingsoplossingen zullen te zien zijn tijdens de vakbeurs Fruit Logistica, die van 5 tot 7 februari in Berlijn wordt gehouden, Hall 26, stand #D10.

Van boomgaard tot bord

Granaatappeltelers en -verpakkers kunnen vanaf nu tot wel 400 kg  vers geplukte granaatappelen direct uit de boomgaard in de speciale STePac Xtend binlinerzakken tot drie maanden of langer bewaren zonder dat de kwaliteit van het fruit hieronder lijdt. Dit is een aanvulling op de linerzakken van 10 tot 80 kilo die in veel landen al op grote schaal worden gebruikt. 

De Xtend-lijn omvat ook unieke dozen-linerzakken die de ideale oplossing zijn om de kwaliteit van het fruit tijdens langdurig transport op peil te houden.

StePac heeft foliestructuren ontwikkeld die een unieke seallaag bevatten waardoor de verpakkingen dunner zijn er er tot wel 40% aan materialen kan worden bespaard en die bovendien de arbeidskosten verlagen omdat de granaatappelen zowel in bulk- als retailformats kunnen worden verpakt. 

100% recyclebare verpakking voor pitten
Het bedrijf voltooide recent de ontwikkeling van het volledig recyclebare Xgo-dekselfolie en stazakken ter aanvulling op de retailverpakkingen. Deze oplossingen zijn ontwikkeld om bederf te voorkomen en de houdbaarheid van de granaatappelpitten tot wel 17 dagen te verlengen, waarbij de uiterlijke eigenschappen van het product behouden blijven. De dekselfolies zijn verkrijgbaar in gebruiksvriendelijke hersluitbare verpakkingsformats.  

De technologie is gebaseerd op MAP-verpakkingen die de respiratiegraad en ethyleenproductie verminderen waardoor bederf en rijping worden afgeremd en ziekteverwekkers zich moeilijk kunnen vermenigvuldigen. 

Waterdampdoorlatendheid verbetert prestaties
StePac heeft een uitgebreid assortiment folies ontwikkeld met ingebouwde eigenschappen om de waterdampdoorlatendheid te reguleren om een zo optimaal mogelijk gewijzigde atmosfeer te creĆ«ren. De folies beschikken over specifieke eigenschappen voorde  verschillende verpakkingstoepassingen voor granaatappelen. 

Gary Ward van StePac: "Het wereldwijde bereik van onze technologie is belangrijk om tegemoet te kunnen komen aan de uitdagingen van de granaatappelsector zodat granaatappelen en granaatappelpitten de consument in optimale conditie bereiken en verliezen tot een minimum beperkt blijven. Deze benadering is het resultaat van 25 jaar onderzoek naar de pathologie en fysiologie van verse AGF in relatie tot verpakkingsontwerpen." 

StePac is aanwezig op Fruit Logistica 2020, Hall 26, stand #D10.

 

Voor meer informatie:
Hila Nagel
StePac, Johnson Mattey
Tel: +972 46123500 
Email: info@StePac.com  
www.stepac.com

Publicatiedatum: