Beschikbaarheid Chinese pomelo's lager dan verwacht

Dit jaar valt de pomelo-oogst in de grootste Chinese teeltgebieden lager uit als gevolg van het warme en droge weer gedurende de eerste helft van het seizoen, toen het fruit nog in ontwikkeling was. Vanwege de droogte is de beschikbaarheid lager en is het seizoen ook wat later van start gegaan. Momenteel loopt het afzetseizoen van pomelo's ten einde. 

Vickie Lin van Bona Industry blikt terug op het voorbije seizoen: "De oogst was dit jaar kleiner. Als ik terugkijk op het seizoen dan raam ik de daling op zo'n 50% en dat is veel lager dan de eerder verwachte daling van 30%."

“De exportvraag is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar maar op de binnenlandse markt is het momenteel beduidend rustiger. We exporteren voornamelijk naar Europa, Rusland en Canada. De kwaliteitsstandaarden zijn voor al deze markten hetzelfde alleen de vraag naar specifieke maten loopt nogal uiteen. In Europa bestaat er een voorkeur voor kleinere maten, terwijl men in Rusland en Canada de voorkeur geeft aan grote maten. De prijsontwikkeling is vergelijkbaar met voorgaande jaren. We startten met hoge prijzen die gedurende het seizoen daalden om tegen het einde van het seizoen weer aan te trekken."

Dit jaar maakten diverse fruitcategorieën een recordoogst mee. Het aanbod op de markt was dan ook groter dan vorig seizoen, toen er sprake was van tekorten. De fruitmarkt is niet echt geweldig dit jaar. Vanwege de grotere beschikbaarheid hebben kopers volop keuze en zijn de prijzen lager dan vorig jaar.   

Vickie Lin vervolgt: "De lokale vraag naar pomelo's is tamelijk zwak en we hebben nog maar beperkte voorraden over voor het Chinese Nieuwjaar. Aangezien er voor het Chinese Nieuwjaar een grote verscheidenheid aan fruit beschikbaar is, is de concurrentie groot. We hebben nog slechts een kleine voorraad omdat we er zeker van willen zijn dat de smaak van het fruit optimaal is. Hoe later in het seizoen, hoe moeilijker het wordt om de beste smaak te garanderen. We hebben hiervoor dan ook uitsluitend fruit dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, geselecteerd."


Vickie Lin vertelt ook over de plannen voor het nieuwe jaar: "We blijven ons richten op het managen van onze telers met betrekking tot  gewasbescherming om de veiligheid van onze pomelo's te garanderen, evenals op het versterken van de kwaliteitscontroles zodat consumenten een zo smakelijk mogelijk product ontvangen. Binnenkort zal voor ons ook het exportseizoen van mandarijnen weer aanbreken."

Om haar bereik in Europa en andere markten te vergroten zal Xiamen Bona Industry deelnemen aan de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn, Hall 5.2, stand B-03.Voor meer informatie:

Vickie Lin
Xiamen Bona Industry Co., Ltd.
Tel.: +86 592 5651788 
E-mail: info@bonagroup.com.cn  
Website: http://www.bonagroup.com.cn/  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven