Léa Roussineau, Europlant France:

"Onze aardappelrassen moeten aan steeds meer eisen voldoen"

Vanwege klimaatverandering, het verbod op CIPC, insecticiden en vele andere gewasbeschermingsmiddelen werken aardappeltelers hard aan het ontwikkelen van rassen die aan deze nieuwe eisen beantwoorden. Volgens Léa Roussineau van Europlant France is er behoefte aan rassen die aan alle criteria voldoen en die zowel smakelijk als bestand zijn tegen ziekten, hoge opbrengsten garanderen, uitstekend te bewaren zijn en niet te vergeten ook nog eens goed wasbaar zijn. 

"We hebben in toenemende mate te maken met extreme weersomstandigheden, waarbij periodes van hevige regenval en droogte elkaar afwisselen. Ons ras Jelly is een rustiek ras dat zichzelf de afgelopen jaren heeft bewezen. Het bleek goed bestand te zijn tegen de droogte en leverde goede opbrengsten op. Jelly is erg populair op de Franse markt, evenals het middelvroege ras Georgina." 

 Georgina-aardappelen

Een ander ras dat door Europlant wordt gepromoot, is de vastkokende Allians. Dit ras is bestand tegen meeldauw en werd voornamelijk ontwikkeld ten behoeve van de biologische teelt. Tegenwoordig wordt het ras in alle sectoren benut. "In Frankrijk stelt iedere grote retailer zijn eigen eisen waaraan aardappelen dienen te voldoen. De consument is zich vooral bewust van de verschillende culinaire toepassingen, de herkomst van het product en de prijs."

Europlant France werd in 2002 opgericht door de familiebedrijven Roussineau en Europlant Germany met als doel de rassen van Europlant Germany in Frankrijk te vermeerderen. Vandaag de dag worden meer dan 15.000 ton pootaardappelen geleverd aan de sector. 

Tot de ontwikkelde rassen behoren Allians, Georgina, Glorietta, Honorata, Jelly, Marabel, Milva, Monique, Rumba en vele andere. Europlant France zal aanwezig zijn op Fruit Attraction in Madrid, in de stand van Europlant Germany, hall 20, stand A16.

 

Voor meer informatie:

Léa Roussineau
Europlant France
80, Avenue de Suffren
75015 Paris
Phone: +33 (0)1 53584100
lea@europlant.fr 
www.europlant.biz/fr/home  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven