Kokosnoten spelen belangrijke rol in de Ghanese economie

In Ghana noemen ze de kokospalm de "boom des levens" omdat  alles aan de plant de mensheid ten goede komt. De economie van Ghana heeft in de loop der jaren veel inkomsten uit kokosnoten gehaald en dat maakt het een erg belangrijk product.

In 2019 was Ghana gastheer van het allereerste internationale kokosnootfestival, dat veel investeerders en industriële spelers in de hoofdstad van het land samenbracht om de export en diversificatie van kokos te bevorderen door middel van een robuuste Ghanese kokosnootsector.

De voedingswaarde van kokoswater of -melk en --vlees varieert van een goede bron van vezels tot mineralen als ijzer, selenium, calcium, natrium, magnesium en fosfor. Het bevat ook de vitaminen C, E, B3, B5 en B1.

De boom wordt geteeld in kustplaatsen zoals Cape Three Points in het westen, Keta en Glidzi in de Volta, de Woe-Tegbi-Dzelukope corridor en Ampain. Dat is slechts ongeveer 60 km van de Ivoriaanse grens en het Efutu Breman en Gomoa West District  en langs de kustlijn en in het binnenland.

Davis Korboe, voorzitter van het Ghana Chapter of the African Coconut Group: "Kokosnoot kan overal groeien en er is  behoefte aan meer Ghanezen die het wagen om kokosnoten op grote schaal te telen om zo de export te helpen groeien."

Bron face2faceafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven