Rusland vernietigt meer dan 30 ton peren

Bijna zes ton peren werd afgelopen woensdag door mensen van Rosselkhoznadzor (Rusland) vernietigd nadat op dinsdag al 25 ton was weggegooid. Op 25 december vernietigde Rosselkhoznadzor bijna zes ton peren in de buurt van het dorp Shchitniki, die een dag eerder in beslag waren genomen.

Volgens de dienst werd het fruit, dat van onbekende herkomst is, in Rusland geïmporteerd vanuit Belarus, waarbij de officiële fytosanitaire controleposten werden omzeild. Op 24 december hielden douanebeambten in Smolensk nog twee ladingen peren vast. Een daarvan, meer dan 20 ton, was onder het mom van chemische stoffen uit Rusland geïmporteerd. De tweede, ongeveer 5 ton, werd buiten de fytosanitaire controleposten om geïmporteerd.

Op 12 april heeft Rusland een tijdelijk verbod ingesteld op de import van peren en appels uit Belarus nadat regelmatig vrachtwagens met fruit, die de fytosanitaire inspectie hadden omzeild, werden aangehouden. Volgens belsat.eu is Rusland van mening dat ondernemingen uit Belarus hen onder de vlag van Belarus gesanctioneerde producten leveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven