"Dit soort fouten veroorzaken verliezen in transport"

De verse voedselsector is geen gemakkelijke business. Mensen zijn altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en hoe goed het gewas dat jaar presteert. Wie het vervolgens vervoert naar andere bestemmingen, moet ervoor zorgen dat dit gebeurt onder de juiste omstandigheden, zodat er geen gewassen verloren gaan. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat er niets gebeurt tijdens een transport?

“Een cruciale bron voor goed beheer van het product tijdens transport is een betrouwbare datalogger. Er zijn echter veel keuzes op de markt en ze zijn niet allemaal de juiste. We hebben onderzoek gedaan om te zien hoe goed alle dataloggers die nu beschikbaar zijn, presteren. Wat we vonden, waren verschillende inadequate producten, vooral op het gebied van betrouwbaarheid", vertelt Austin Gu van Cydiance.

Traceerbaarheid
"We vonden allereerst een verschil in de manier waarop de temperatuur werd verzameld. Alle loggers verzamelen de temperatuur, met twee opties: een 'interne NTC' of een 'digitale sensor'. NTC (weerstandsthermometer) is een veel goedkopere optie met lagere ondersteuningsvereisten van het systeem. Daarnaast vereist NTC handmatige kalibratie die minimaal 2 uur duurt voor een kleine batch. Hoewel een digitale sensor duurder is en meer interne bronnen vereist om deze te ondersteunen, is deze al vooraf gekalibreerd. Om ervoor te zorgen dat het perfect werkt, moeten we een stabielere systeemondersteuning garanderen, vooral bij lage temperaturen en een lage spanning, zodat het nog steeds temperaturen kan verzamelen."

Lage temperaturen
“Daarnaast zouden dataloggers onder zeer koude omstandigheden moeten kunnen werken, omdat het meeste transport voor verse producten koude opslag nodig heeft. Als er iets met de koeling gebeurt en de temperatuur te veel daalt, zijn de gegevens van de logger belangrijk, omdat daarop te zien is wat er is gebeurd."


Een Cydiance C1 intensief gebruikt in bevroren toestand.

“We hebben een experiment uitgevoerd en verschillende dataloggers getest bij een temperatuur van -18 graden. Alle dataloggers waren geïndiceerd voor het registreren van temperaturen in een bereik tussen de -20 en -30 graden. Toen we ze echter testten, faalde 80%. Om misverstanden te voorkomen, noemen we geen namen, maar mensen zou hier wel op moeten letten.”

Strategie
"Alle elektronische apparaten maken fouten, daarom moet een 'faalbestendige strategie' intern worden toegepast. Voorbeelden hiervan zijn: een antistatisch bewijs, compatibiliteit, lage spanning en een onstabiele verbinding. Een USB-temperatuurlogger moet voorbereid zijn op al deze onverwachte situaties en ervoor zorgen dat de volledige inhoud behouden blijft."


Een Cydiance C1 startte een beschermde strategie na meer dan 24 uur in extreem lage temperaturen.

“We hebben een zeer complex systeem in dit eenvoudige product, zowel hardware als firmware, om ervoor te zorgen dat het zichzelf repareert als er iets gebeurt. We ervaren het belang hiervan aangezien er veel nieuwe klanten bij ons komen met dit soort slechte ervaringen met andere bedrijven. De temperatuur opnemen is eenvoudig, het verstrekken van volledige en betrouwbare gegevens is nooit eenvoudig”, concludeert Austin Gu. 

Voor meer informatie:
Austin Gu
Cydiance Technology
E: info@cydiance.com 
W: https://cydiance.com/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven