Dirk Garos, Restrain:

“We willen wereldwijd de milieuvriendelijke vervanging van CIPC worden”

Omdat registratie voor CIPC voor de Europese markt niet verlengd wordt, is er een grote vraag ontstaan op de markt voor alternatieve kiemremming bij aardappelen. Telers zijn druk op zoek naar deze alternatieven voor hun aardappelen. Restrain, leverancier van residuvrij ethyleengas, heeft een bewezen alternatief.

Dirk Garos, commercieel directeur bij Restrain, speelde jaren geleden al in op een milieuvriendelijk alternatief voor CIPC. De registratie voor CIPC zou mogelijk niet worden verlengd. Hij investeerde daarom aanzienlijk in de onderneming, zodat de productiecapaciteit van generatoren op de locatie in Nederland kon worden verhoogd en er genoeg capaciteit zou zijn om het gat dat CIPC achterliet, te dichten.

Veilige opslag 
De generatoren van Restrain worden al meer dan 14 jaar gebruikt voor de opslag van aardappelen. Ze beschikken over sensoren die het ethyleenniveau laag en stabiel houden, wat van essentieel belang is voor een veilige opslag van aardappelen. De generatoren hebben een tankinhoud van 20 liter en hoeven dus niet dagelijks te worden bijgevuld. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een uniek opstartmechanisme om zo het beste resultaat voor de opslag van aardappelen te kunnen garanderen.

Klaar voor gebruik
“Doordat we vastberaden zijn een eersteklas product te ontwikkelen, hebben we onze generators opnieuw ontworpen", vertelt Dirk hierover. "We produceren de apparatuur nu zelf, om de kwaliteit van de machines te verbeteren en aanzienlijk te kunnen investeren in de ontwikkeling van onze sensortechnologie. Dit betekent dat voor onze nieuwe B100- en B200-generatoren jaarlijks beperkt onderhoud vereist is en dat ze volledig worden gekalibreerd voordat ze onze locatie verlaten. Het product is direct klaar voor gebruik.”

Na een aantal succesvolle rassenproeven is de technologie van Restrain onlangs aanvaard door de wereldwijde aardappelverwerkende sector. In de sector werden van oudsher CIPC en andere chemicaliën voor opslag gebruikt, maar Restrain ziet nu een trend richting duurzamere oplossingen zonder gebruik van chemicaliën. Het bedrijf voldoet op het juiste moment aan deze vereisten.

Rassenproeven
“Aangezien internationale frietfabrieken op zoek moesten naar alternatieve oplossingen voor CIPC, hebben we in meerdere rassenproeven geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat we betrouwbare gegevens aan onze verwerkende klanten kunnen tonen. Uit onze resultaten blijkt dat de bakkleuren bij de toepassing van Restrain behouden blijven", aldus Dirk. 

Restrain valt in dezelfde prijsklasse als CIPC en kan daarom beschouwd worden als een van de rendabelste alternatieven die verkrijgbaar is. Daarnaast hoeven klanten de generatoren niet zelf aan te schaffen. Deze worden op lease basis geleverd. Klanten betalen alleen, per ton, een vergoeding voor de gewassen die ze bewaren. Op dit moment is Restrain wereldwijd actief in 36 landen. Dit alles met volledige wettelijke goedkeuring. “Onze ambitie is om wereldwijd de milieuvriendelijke vervanging te worden van CIPC”, besluit Dirk.

Neem voor specifiek advies over het gebruik van ethyleengas contact op met het team van Restrain.

Voor meer informatie:
Paul O’Connor
Restrain
T: +31 (0) 623935714
E: paul.oconnor@restrain.eu.com
W: www.restrain.eu.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven