Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Naadloze overgang Braziliaanse en Centraal-Amerikaanse meloenenaanvoer"

Tholen - "Momenteel zijn de weersomstandigheden in de productiegebieden van Braziliƫ, Panama, Honduras en Costa Rica gewoon prima te noemen voor de meloenenteelt aldaar", aldus Leon van den Hombergh van Frankort & Koning. "Het ziet er prima uit op de meloenenvelden. We verwachten, in navolging op het aflopende Brasil-seizoen, goede kwaliteiten uit Centraal Amerika!"

"De maatvoering zal zeker niet klein zijn, met bijbehorende goede smaak en brixwaardes. Voor ons zal het Centraal-Amerikaanse seizoen al begin januari afgetrapt worden met Galia en Cantaloupe uit Honduras. Later zullen de andere landen uit Centraal-Amerika volgen", vertelt Leon.


Teelt in Honduras

"Rond de feestdagen is de vraag naar meloenen altijd veel sterker dan normaal en het relatief milde weer in Europa helpt natuurlijk ook een handje. Maar meloenen zijn ook steeds beter bekend als een vitaminerijke en calorie-arme start in het nieuwe jaar, dus daardoor zien we ook steeds meer retailers de meloen nogmaals in de spotlights zetten in januari", verwacht Leon.

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
l.vdhombergh@frankort.nl  
www.frankort.nl