Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wibo van den Ende, Vita Optima:

"Goede markt voor druiven uit Namibië en Zuid-Afrika"

Tholen - De afzet van Namibische en Zuid-Afrikaanse druiven verloopt een stuk vlotter dan vorig jaar, constateert Wibo van den Ende van Vita-Optima uit Bleiswijk. "Kwalitatief is het een veel beter seizoen en ook liggen de volumes een stuk lager dan vorig jaar. Zowel Namibië als Zuid-Afrika lijken iets minder druiven te hebben dan verwacht en daarnaast zijn de volumes uit Peru en Brazilië veel meer programma-gerelateerd en komen er minder de open markt op."

Prijzen liggen met een niveau rond de 13,50 euro dan ook op een mooi niveau. "Namibië is nu praktisch leeg en vanuit Zuid-Afrika zijn er sinds afgelopen week pas grotere volumes beschikbaar. Zowel voor deze week als de weken 1 en 2 zijn er de nodige acties gepland met witte en rode druiven. Dat stimuleert de verkoop natuurlijk wel", constateert Wibo. De trend naar minder plastic is volgens hem ook in de druivenverpakkingen goed te zien. "Er worden aanzienlijk meer druiven in topseal besteld. Vandaag de dag gaat er nog 40-50% in clamshell weg, 30-40% in topseal en de rest wordt los aangeboden.

Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
Vita Optima b.v.
Klappolder 224
2665 MR Bleiswijk
M +31610002872
wibo@vitaoptimabv.com