Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje kan vraag naar granaatappelen niet aan

Door de groeiende populariteit van granaatappelen hebben veel Spaanse exporteurs problemen om aan de vraag te voldoen. Dit vertelt Diego Molina van het exportbedrijf Francisco Oliva SL. "De huidige fase van de campagne is zeer delicaat. We hebben minder granaatappelen dan we in eerste instantie dachten en het ligt nu moeilijk omdat we leveringsafspraken met de klanten hadden. Met betrekking tot de prijzen zouden we kunnen zeggen dat ze niet op één lijn liggen met de kwaliteit. Deze is namelijk uitzonderlijk dit jaar."



"Granaatappelen worden steeds vaker gevraagd. Dit komt mede door de promoties met de gezondheidsvoordelen. Daarnaast is het essentieel om te melden dat telers en handelaren hun best doen voor zo'n goed mogelijke kwaliteit. Er zijn helaas veel landen die met ons product concurreren, net als Israël en Turkije. Deze landen kunnen niet concurreren op kwaliteit maar wel op hoeveelheid en prijs. De concurrentie van Israël raakt ons omdat veel mensen in Europa hun granaatappelen vergelijken met die van ons. Ze kijken dan naar prijs en kleur."



Francisco Olivia S.L. levert Valenciaanse en Mollar de Elche granaatappelen. Mollar de Elche is de specialiteit uit de regio Elche. De campagne duurt ongeveer 4 tot 5 maanden, van augustus tot januari. 40 % van de granaatappelen worden onder het merk Olivia geëxporteerd. Deze gaan grotendeels naar het Midden-Oosten en andere landen zoals Kenia en Maleisië. Ook gaat een deel naar andere EU landen zoals Frankrijk, Italië en Zweden. De rest wordt in het binnenland afgezet.

Voor meer informatie:
Diego Molina
Francisco Oliva S.L
T: +34965453276
M: +34690227711
info@francisco-oliva.es
www.francisco-oliva.es
Publicatiedatum: