Grote vraag naar biologische peren

De situatie rondom de perensector is verre van rooskleurig. De peren die op biologische wijze zijn geteeld lijken hier echter van te profiteren. Het Italiaanse Zanzivai Bio heeft de mogelijkheid om biologische planten en te leveren en kunnen een garantie bieden voor de gehele toeleveringsketen.

Enrico Zanzi en Roberto Cavaler bij het logo van Zanzivivai Bio

Giovanni Zanzi en Roberto Cavaler spraken hierover tijdens de afgelopen editie van Futurpera. "Er is een grote vraag naar biologische peren. De gemiddelde prijzen zijn heel interessant en ze dekken de lagere opbrengsten en investeringen. Om inkomsten te genereren, is het essentieel om de peren te beschermen met een anti-insecten net. Zanzivivai Bio levert de biologische planten", zegt Giovanni Zanzi.

Roberto Cavaler legt de details uit: "We hebben een goed perceel om planten te veredelen en dit is noodzakelijk voor de vereiste certificaten. Onze planten en enten zijn biologisch gecertificeerd, net als de marzai. De laatste tijd is de vraag naar biologische planten toegenomen vanwege hogere prijzen bij de afzet."

Enrico, Riccardo, Francesca en Giovanni Zanzi

Vanwege de verschillende insectenaanvallen, voornamelijk de Aziatische wants, is het nu verplicht om de perenplant te beschermen met een net. Op die manier levert biologische teelt meer inkomsten.

"Ik ben er steeds meer van overtuigd dat biologische teelt niet zo ingewikkeld is als je de juiste mentaliteit en kennis hebt. Allereerst is het essentieel om na te denken over het evenwicht van de bodem: zonder dit kun je niet het gewenste resultaat krijgen. Ten tweede moet de verspreiding van insecten en schimmels worden gemonitord en voorkomen. "

"Wij leveren aan fruittelers die hoogwaardige biologische planten nodig hebben en resistent zijn tegen ziekten. Bovendien zijn we beschikbaar voor onze klanten voor advies over zowel de rassenkeuze als het beheer van het systeem", concludeert Zanzi.

Voor meer informatie:
Zanzivivai Bio
Sede Legale: Via del Gorgo 137 – 44124 – Ferrara (FE)
Sede Operativa: Via San Giorgio 1 –37063 – Buttapietra (VR)
E-mail: pec.zanzivivaibio@legalmail.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven