Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Markt Egyptische aardbeien leeft op na dure start en keiharde terugval"

Tholen - Het Egyptische aardbeienseizoen startte dit jaar erg duur als gevolg van de hoge prijzen die, weliswaar wat geforceerd, voor de belichte Hollandse aardbeien werden gemaakt. Vervolgens belandde de markt eind november/begin december in een ongekend dieptepunt. Inmiddels is de markt weer opgeleefd. Lucien de Wit van Luba Fresh maakt de balans op. "Het venster van de Egyptische aardbeien wordt door de belichte teelten wel korter. Vroeger gingen klanten van 10 november tot 10 januari vol in de Egyptische aardbeien. Die start is de afgelopen jaren steeds later geworden.""Sinds anderhalve week zijn de prijzen weer aangetrokken. Dat was hard nodig, want zo slecht als het eerder deze maand was, heb ik het zelden meegemaakt. Er moet dan ook nog wel wat gebeuren om dat te compenseren hoewel de prijzen momenteel op een goed niveau liggen", vertelt Lucien. Hij verwacht zeker tot de eerste week van januari nog wel een goede vraag. "Daarna is het afhankelijk wanneer Spanje op de markt komt. Als er grote volumes Spaanse aardbeien op de markt komen, moet Egypte maken dat het van de markt is, want dan zijn de luchtvrachtaardbeien gewoon te duur."

Kerst zorgt altijd nog voor extra vraag naar aardbeien, zo merkt de importeur. "Zeker op de Duitse kerstmarkten zijn de Egyptische aardbeien nog erg gewild. Veel aardbeien gaan bijvoorbeeld de chocolade in en daar zijn de zachte Hollandse variëteiten minder geschikt voor. Momenteel kunnen we de volumes voor de programma's niet aangesleept krijgen. Als ik dubbel zoveel aardbeien binnen zou krijgen, waren ze ook in te delen, maar helaas zijn er met deze drukte te weinig vluchten beschikbaar en zijn er de nodige vertragingen. Wel verwacht ik tot 20 januari nog dagelijks verse aanvoer binnen te krijgen."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com    
www.LuBaFresh.com

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.