Waarom is de ene mandarijn gortdroog en de andere niet?

Waarom zijn sommige mandarijnen gortdroog en andere niet? Is er een peil op te trekken, en kan een uitgedroogde mandarijn herkent of (beter nog) voorkomen worden? Deze vraag zocht NU.nl uit. Ernst Woltering, hoogleraar productfysiologie en productkwaliteit aan de Wageningen University & Research, legt uit dat het antwoord op deze vragen lastig is, omdat mandarijnen er in vele soorten en maten zijn.

Bij uitdroging speelt rijping, ofwel veroudering, volgens hem een grote rol.  Daarnaast kunnen mandarijnen ook uitdrogen wanneer ze te lang op een te hoge temperatuur worden bewaard, aldus Woltering. Conclusie? Consumenten kunnen helaas zelf niet goed inschatten hoe sappig de mandarijn zal zijn.  Uitdroging voorkomen is niet mogelijk, maar het proces kan wel vertraagd worden door de mandarijnen in de koelkast te bewaren.

Lees hier het hele artikel op NU.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven