Gerry Li, Rida Trade:

"2019 was een uitzonderlijk gemberjaar"

Tholen - Het gemberjaar 2019 gaat als uitzonderlijk de boeken in. "De oogst in China was niet zo goed als verwacht en lag zo'n 20-30% lager. Hierdoor stegen de prijzen aan het begin van het jaar in enkele weken tijd naar grote hoogten tot wel 35 euro. Zo'n situatie was echt uitzonderlijk, dat zullen we de komende jaren wellicht niet meer meemaken", constateert sales manager Gerry Li van Rida Trade in Poeldijk. "Voor de komende weken verwacht ik een stabiele markt. Prijzen liggen momenteel rond de 21-23 euro en ik verwacht dat de prijs wat hoger wordt als de Braziliaanse gember van de markt is."

Rida Trade is sinds 2010 in Nederland actief. Het bedrijf teelt zelf gember in China en verpakt en levert het op haar eigen verpakkingslocatie op ABC Westland in Poeldijk, waar het ook gember uit Brazilië, Peru en Thailand verpakt. Naast gember biedt Rida Trade een uitgebreid Chinees assortiment aan, bestaande uit zoete aardappelen, knoflook, paddenstoelen, kastanjes, nashi-peren en eddoes. 

De gember vormt echter het hoofdproduct. Aangevuld met de gember uit Thailand, Peru en Brazilië importeerde het bedrijf afgelopen jaar zo'n 1.000 containers gember, waarvan 20% biologische gember. "Op onze locatie in Poeldijk re-packen we in elke gewenste verpakking. Ons team in de loods kan dagelijks zo'n 36-30 pallets verpakken", vertelt Gerry.

Doordat de prijzen van de Peruaanse gember afgelopen jaar op een erg hoog niveau lagen en de Braziliaanse gember kwalitatief nog weleens te wensen overliet, verwacht hij volgend jaar meer kansen voor de Chinese gember op de Europese markt,

Voor meer informatie:
Gerry Li
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
sales@ridatrade.nl
www.ridatrade.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.