Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kringloopeconomie staat garant voor gezondheid en kwaliteit

Haute cuisine is stuwende kracht achter consumptie van paddenstoelen

“De consumptie van nieuwsoortige, gekweekte paddenstoelen zoals Portobello, Shiitake of pleurotus eryngii is overduidelijk toegenomen. De opkomst en populariteit zijn deels te danken aan de haute cuisine en de horeca in zijn geheel, die de paddenstoelen zichtbaarheid geven. Ze zijn een toegankelijk én verleidelijk product geworden: je vindt ze steeds vaker in de schappen waardoor de consument ze ook kan kopen voor thuis”, zegt Sergio Pinto, sales manager van Neofungi. “Vroeger bood de retail enkel reguliere champignons aan. Nu is er een ruim aanbod van paddenstoelen.”

“De consument geeft om zijn gezondheid en het is een feit dat paddenstoelen bijvoorbeeld antioxidanten en een hoog water- en vezelgehalte bevatten en vochtafdrijvend werken. Bovendien staan ze garant voor een gastronomische ervaring die de laatste tijd duidelijk aanslaat. Paddenstoelen zorgen voor een frisse wind in de eenvoudige maar betere keuken”, legt Sergio Pinto uit.

Kringloopeconomie is van vitaal belang voor de toekomst van de tuinbouw
Neofungi leg zich toe op teelt, afzet én recycling. “De kringloopeconomie is van vitaal belang voor de toekomst van de tuinbouw. Dit model is niet alleen duurzaam, maar ook het enige dat een gezondheidsgarantie kan bieden”, bevestigt Sergio Pinto.

“Zelfvoorzienend zijn is onontbeerlijk om de kwaliteit te waarborgen en klanten het hele jaar door te kunnen bevoorraden. Daarom beheersen we elke stap in de cyclus, te beginnen met het laboratorium, waar we al van in de eerste fase de kwaliteit van het eindproduct controleren en garanderen. Daarna brengen we de sporen over naar de compost, zorgen we voor een volledig klimaatgecontroleerde teelt en zetten we ook zelf het eindproduct af. De cyclus eindigt met de verwerking van de verbruikte compost tot meststoffen die weer op het land terechtkomen. De compostfabriek is de laatste 10 jaar continu geëvolueerd om een grondstof te kunnen waarborgen die een jaarronde dienstverlening verzekert aan zelfs de meest veeleisende klanten.

Grootste Spaanse teler voor versmarkt
Neofungi is het grootste Spaanse teeltbedrijf van champignons voor de versmarkt, en heeft een marktaandeel van meer dan 50%. De tweedegraads coöperatie bestaat uit de bedrijven Champínter en Mercajúcar, die verschillende, maar elkaar aanvullende werkmodellen hebben. Samen bereiken ze een jaarlijkse oogst van 30 mln kilo verse paddenstoelen, zoals reguliere champignons, Portobello's, Shiitakes en pleurotus eryngii.

70% van het volume van Neofungi komt terecht op de Spaanse markt, de rest gaat naar de buurlanden Frankrijk, Portugal en Italië waar ook een paddenstoelencultuur heerst.

“De drie belangrijkste parameters voor een optimale champignonteelt zijn temperatuur, vochtigheid en CO2. Enkel met moderne faciliteiten kan dit bereikt worden”, zegt Sergio Pinto.

Neofungi zal enkele innovaties voorstellen op Fruit Logistica 2020 in Berlijn en nodigt iedereen uit een bezoekje te brengen aan hun stand (Hal 8.2 B-22).

Voor meer informatie:
Sergio Pinto (sales manager)
Neofungi
Camino Quintanar S/N
02636 Villalgordo del Júcar (Albacete) - Spanje
Tel: +34 967455094
comercial@neofungi.es
www.neofungi.es 

Publicatiedatum: