Problemen met oogst en kwaliteit Italiaanse kastanjes leiden tot krappe markt

De kastanjeoogst gaat vroeg in het najaar van start maar het gewas maakt een moeilijk jaar door. Nick Pacia, directeur van Trucco: "Het was een moeilijk teeltseizoen en telers lopen tegen steeds meer uitdagingen aan om de kwaliteit van hun product te kunnen garanderen. We importeren onze kastanjes voornamelijk uit Italië, waar het weer dit jaar ongunstig was. De weersomstandigheden in Italië hebben hun weerslag gehad op alle gewassen, zoals kiwi's, en niet alleen op de kastanjeoogst."

Omschakelen naar andere herkomstgebieden
Om haar klanten ondanks het problematische Italiaanse kastanjeseizoen de beste kwaliteit kastanjes te kunnen blijven leveren, heeft Trucco de herkomstgebieden van waaruit zij importeert uitgebreid. Pacia: "We beschikken over een groot telersbestand en kunnen onze klanten daarom de beste producten leveren. We staan in nauw contact met onze Italiaanse partners, die de beste producten selecteren voor de export. Om deze reden heeft Trucco veel boomgaarden in Italië niet gebruikt wat geresulteerd heeft in een lagere beschikbaarheid van Italiaanse kastanjes dit seizoen."

Hij voegt eraan toe: "De afgelopen jaren is de aanvoer uit Italië gedaald als gevolg van kwaliteitsproblemen. We importeren alleen product van de hoogste kwaliteit en daarom zijn we begonnen met het aanvullen van onze voorraden met kastanjes uit andere landen. We importeren sinds kort ook kastanjes uit Griekenland, Turkije, Portugal en Spanje."

Krappe markt met hoge prijzen
De kastanjes worden zowel per lucht- als zeevracht verladen. Dit jaar vertrouwt Trucco echter vooral op luchtvracht om de kwaliteit en versheid van het product in dit uitdagende seizoen beter te kunnen garanderen. "De vraag naar onze seizoensproducten neemt altijd fors toe in de aanloop naar de feestdagen en dat is ook dit jaar weer het geval. We doen er alles aan om aan de behoeften van onze klanten tegemoet te komen. Het tekort aan Italiaanse kastanjes heeft geleid tot een krappe markt met hogere prijzen dit jaar. De prijzen schommelen nogal omdat ze sterk beïnvloed worden door de exportvraag," legt Pacia uit. 

Het bedrijf biedt haar kastanjes aan in verschillende, innovatieve verpakkingen om het makkelijker voor consumenten te maken dit product in hun voeding op te nemen. "Als alternatief voor kastanjes biedt Trucco stazakken (100 gram) biologische, ready-to-eat kastanjes aan. Deze stazakken zijn het hele jaar door verkrijgbaar en maken het voor de consument mogelijk om jaarrond te genieten van de heerlijke smaak van kastanjes, die een geweldige toevoeging zijn aan gerechten en ook zeer geschikt zijn als snack," zegt Pacia tot slot.

 

Voor meer informatie:
Sasha Lopresti
Trucco Direct
Email: slopresti@truccodirect.com 
www.truccodirect.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven