Verras je gasten met 3-D geprinte aardappelpuree

Nu de feestdagen voor de deur staan, is het weer tijd om uitgebreid aan tafel te gaan. Om alvast in de stemming te komen, nam 3dprintingmedia.network een kijkje bij een interessant onderzoeksproject voor het 3D-printen van aardappelpuree.

Het project, dat recent verscheen in het blad Food Research International, wordt uitgevoerd door de universiteit van Jiangnan in China en de universiteit van Queensland in Australië. De onderzoekers experimenteren met het 3D-printen van aardappelpuree waaraan probiotica is toegevoegd.

Het doel van het project is het optimaliseren van de samenstelling van aardappelpuree ten behoeve van 3D-printing en de mogelijkheid om probiotica toe te voegen, wat zou kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden op het gebied van het 3D-printen van functionele voedingsmiddelen.

Voor het onderzoek werd de aardappelpuree met toegevoegde probiotica geprint met spuitopeningen van verschillende diameters en onder wisselende temperaturen. De overlevingskansen van de probiotica onder de verschillende omstandigheden werden vervolgens geëvalueerd. Volgens de onderzoekers zorgde alleen de kleinste spuitopening (0,6 mm) voor een afname van de probiotische overlevingskansen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven