Doriane Charlou, Prince de Bretagne:

“Alle minigroenten doen het goed”

“We bieden het hele jaar door minigroenten aan, maar ze zijn vooral populair tijdens de feestdagen. Wortelen, prei, bietjes en kool zijn het populairst in het assortiment van meer dan 15 verschillende groenten,” vertelt Doriane Charlou, hoofd van de minigroenten en oudere groentenproducten bij Prince de Bretagne. “Het was tot nu toe een goed seizoen. Alle minigroenten die onze telers oogsten, doen het goed.” Volgens Doriane worden minigroenten niet alleen goed verkocht in supermarkten, maar zijn ze ook populair bij groothandelaren en in restaurants.

Foto: Isabelle Guegan

Unieke producten
Doriane legt uit dat minigroenten moeilijker te telen zijn dan standaardgroenten. “Ze vereisen echte expertise en kennis rondom technische verfijning die de telers van Prince de Bretagne al tientallen jaren aan het ontwikkelen zijn. Kleine producten zijn kwetsbaarder en uiteraard gevoeliger voor slecht weer en hantering bij manipulatie. Net als voor de meeste producten worden ook minigroenten met de hand geoogst. ”100% van de telers van Prince de Bretagne minigroenten is GlobalGap gecertificeerd. "Hierdoor weet je zeker dat de producten van goede kwaliteit zijn en altijd traceerbaar.”Dagelijks andijvie
Behalve het minigroentenseizoen verloopt ook het oudere groentenseizoen goed. “Onze telers konden zonder al te veel moeite andijvie oogsten. Het lukt hen om elke dag het juiste aantal volumes te halen. ”Dit is echter niet het geval voor alle Franse andijvietelers. Sommige teeltbedrijven kampen met problemen als gevolg van de lange droogteperioden van afgelopen zomer.

De bloemkool, een vlaggenschipproduct van uit het Prince de Bretagne assortiment, is enigszins beïnvloed door het weer. “Sommige vormen van regenval hebben de oogst in alle teeltgebieden beïnvloed, dus we ondervinden een kleine vertraging.”

Voor meer informatie:  
Doriane Charlou
Prince de Bretagne
Telefoonnummer: 02 98 69 39 02
doriane.charlou@princedebretagne.com
www.princedebretagne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.