Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perlim lanceert milieuvriendelijke verpakkingen

Sinds begin oktober zijn de “Golden d’Altitude” uit Limousin te vinden in trays gemaakt van 100% karton, voornamelijk geproduceerd door de recyclingindustrie. Voor Béatrice Chauffaille, hoofd marketing bij Perlim, is het aanbieden van verpakkingen die deel uitmaken van een wereldwijde prestatieaanpak gewoon de logische volgende stap in de verplichtingen die Perlim al eerder is aangegaan. “Het doel is om niet alleen een trend te omarmen, maar ook om het idee achter de Haute Valeur Environnementale (de Hoge Milieuwaarde) voort te zetten. We willen dat de verbintenissen die via dit label worden aangegaan verder gaan dan de boomgaardgewassen en dat ze betekenis hebben voor consumenten.”

“We verkopen appelen, geen verpakkingen”
Om ervoor te zorgen dat de verpakking bij de waarden van Perlim past, heeft deze een sobere uitstraling. “De originaliteit van onze trays zet ‘m in de eenvoud. Wij verkopen appelen, geen verpakkingen. Consumenten krijgen soms het gevoel alsof ze enkel verpakkingen kopen. Met deze ‘ruwe’ uitstraling wilden we de aandacht van consumenten weer richten op het belangrijkste: de appelen. Zonder franjes en met zeer weinig inkt, krijg je bij het zien van de verpakking onmiddellijk het idee dat deze gerecycled is en onze wens om niet aan ontbossing deel te nemen. Dit is voor ons van essentieel belang, want we wilden graag een eenvoudige verpakking die voor zichzelf spreekt.”

Onze strategie lijkt te werken, gezien het feit dat deze goed is ontvangen bij Franse retailers en de positieve feedback die we hebben ontvangen.

Een lokale verpakker
In het kader van dit initiatief omtrent sociale verantwoordelijkheid heeft Perlim ervoor gekozen om te werken met lokale verpakker Allard Emballages, op 17 km afstand van het bedrijf. “Natuurlijk wilden we vooral onze impact op het milieu ten aanzien van het transport beperken, maar het is ook belangrijk voor ons om deel te nemen aan de economische groei van onze regio. Als laatste wilden we dat Allard als onze belangrijkste leverancier van kartonnen trays zich bij dit initiatief zou aansluiten, hoewel het bedrijf zich aanvankelijk niet op dit soort producten richtte,” legt Béatrice uit.

De wens om het assortiment uit te breiden
De trays met 4 tot 6 appelen worden momenteel in Frankrijk verkocht. Maar Perlim wil daar niet stoppen. “Op dit moment is de Franse markt het meest geschikt en het meest gevoelig voor dit soort zaken. We willen echter ook beginnen met het exporteren van ons assortiment naar andere landen als Engeland. Bovendien willen we het concept uitbreiden en voor al onze producten zien te realiseren, ook voor de producten die behoren tot het biologische assortiment. We zien dit als een logische volgende stap in het kader van dit initiatief. Consumenten hebben meer aandacht voor wat verstandig is en we willen op een zo volledig mogelijke manier aan hun behoefte voldoen,” legt Béatrice uit.

Perlim zal de nieuwe kartonnen trays presenteren op Fruit Logistica. Medewerkers van het bedrijf zijn te ontmoeten in Hal 21 - Stand E-03.

Voor meer informatie:
Béatrice Chauffaille
Perlim
Mobiele telefoon: +33 685 43 47 65
beatrice@perlim.com
www.perlim.com
www.alliance-perlim-meylim.fr
Ook te vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn


Afdeling Kwaliteit:
Jessica Roussel
Cell. :+ 33 686 34 46 23
jessica@perlim.com

Publicatiedatum: