Internationaal goud voor Nederlandse perencider Steve’z

De perencider van Steve’z uit het Betuwse Meteren timmert niet alleen in Nederland aan de weg, maar heeft ook buiten de landsgrenzen indruk gemaakt. In Engeland is de perencider van eigen geteelde peren afgelopen mei op de Royal Bath & West International Cider Championships bekroond met zilver en onlangs heeft Steve'z ook een gouden bekroning in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens het internationale Cider Championships Sagardo Forum 2019 in het Spaanse San-Sebastian.


Steef jr., Jacqueline en Frank Diks vieren de overwinning

"Het zilver in Engeland was al een enorme opsteker, maar het goud in Spanje is voor ons wel de kers op de taart en de bevestiging dat we op de goede weg zijn. We zijn enorm blij met deze internationale prijs. In Nederland is er nog geen cidertraditie, maar met de komst van Steve’z willen we hier graag verandering in brengen", vertelt eigenaar Frank Diks trots.

Steve’z
Steve’z is afkomstig van het fruitteeltbedrijf Diks uit Meteren. Het bedrijf begon in 2016 met de productie van perencider van eigen geteelde peren, omdat ze graag meer wilden dan alleen peren telen. De cider wordt gemaakt van een unieke samenstelling van verschillende perensoorten. De peren worden geplukt uit de eigen boomgaarden in het Betuwse plaatsje Meteren en het Utrechtse dorpje Schalkwijk. Het ciderdrankje heeft veel weg van een prosecco of champenoise: droog, fris en licht mousserend. Daarnaast is het laag in alcohol en bevat het relatief weinig calorieën in vergelijking met een glas wijn. "Niet alleen lekker en verfrissend om bij mooi weer op een zonovergoten terras te drinken, maar ook zeer geschikt voor iedere gelegenheid met een feestelijk tintje", aldus Frank.

De makers 
De perencider is een initiatief van de familie Diks: Frank en Jacqueline en zoon Steef jr. Diks. Eind jaren 80 is Frank Diks samen met vader Steef Diks een fruitteeltbedrijf begonnen. Na een aantal jaren heeft Frank het gehele bedrijf overgenomen van zijn vader. Naast de passie voor fruittelen is de interesse voor perencider in de loop van de jaren ontstaan. Na grondig onderzoek werd het idee geboren om zelf cider op de markt te brengen van eigen peren. In samenwerking met het Betuws Wijndomein heeft dit geresulteerd in Steve’z. De perencider wordt bij verschillende horecagelegenheden geschonken en is via diverse verkooppunten en webwinkels te verkrijgen.

Voor meer informatie:
Frank Diks
Steve'z
T: 06-22417963  
E:stevez.eu@outlook.com  
W: www.stevez.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.