Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Plastic Pledge' betekent einde appelsticker

Grote Britse retailers doen fruitstickers in de ban

Het lijkt erop dat fruitstickers binnenkort verleden tijd zijn, nu supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk ze in de ban doen om hun nieuwe doelstellingen voor het reduceren van plastic te behalen, de zogenaamde 'Plastic Pledge' (plastic belofte).

Alle grote Britse retailers, waaronder Tesco, Waitrose, Sainsbury's, Morrisons en Asda, hebben evenals 85 andere bedrijven het Plastic Pledge-initiatief van de organisatie Wrap ondertekend om eind 2020 een miljard wegwerpplastic-items te schrappen. 

Retailers zullen geen overbodige plastic items meer gebruiken, zoals stickers op groenten en fruit en zullen recycling-installaties voor onder meer chips- en broodzakken opzetten. Deze materialen zijn zeer moeilijk te recyclen door consumenten en doorgaans goed voor 25% van de plastic consumentenverpakkingen, waarvan slechts 4% wordt gerecycled. 

Aan plastic stickers op groenten en fruit kunnen kassamedewerkers zien om welk product het gaat en consumenten of een product biologisch is. 

Een woordvoerder van Wrap legt uit dat veel supermarkten al gestopt zijn met de plastic fruitstickers en lijsten met productafbeeldingen bij de kassa hebben geïntroduceerd. Andere ketens zijn overgestapt op composteerbare stickers en sommige onderzoeken de mogelijkheden om hun producten van een laser-etiket te voorzien. 

Deelnemers aan het initiatief hebben ook beloofd dat ze ervoor zullen zorgen dat alle gebruikte plastic verpakkingen eind 2020 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Om dit doel te kunnen bereiken, hebben zij zich voorgenomen om 21.000 ton niet-recyclebaar PVC en polystyreen uit hun verpakkingen te verwijderen.

Bron: telegraph.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven