Nieuwe luchthaven Berlijn open in 2020

De nieuwe luchthaven van Berlijn gaat definitief op 31 oktober 2020 open. Dat heeft luchthaventopman Engelbert Lütke Daldrup onlangs laten weten. De opening van Berlin Brandenburg Airport of BER, zoals de luchthaven kortweg wordt genoemd, staat bekend als een enorm hoofdpijndossier. De opening stond oorspronkelijk gepland voor 2012, maar werd al vele malen uitgesteld. De vertragingen werden onder meer veroorzaakt door bureaucratische 'rompslomp' en technische problemen.

Sinds 2018 wordt het najaar van 2020 genoemd als nieuwe streefdatum, en dat doel lijkt volgens Daldrup nu gehaald te gaan worden. De nieuwe  luchthaven van de Duitse hoofdstad komt aan de rand van de bestaande luchthaven Schoenefeld te liggen, in het zuiden van Berlijn. Het is de bedoeling dat de huidige luchthaven Tegel een halfjaar na de opening van BER voorgoed dichtgaat.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.