Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Natoora ontwikkelt nieuwe, plasticvrije punnet

Natoora heeft haar eigen verpakkingen ontwikkeld die volledig vrij van plastic zijn. Alle recyclebare kartonnen punnets worden verpakt in folie dat thuis te composteren is en binnen 180 dagen wordt afgebroken. 

Iedere punnet is voorzien van het 'plastic free'-logo van A Plastic Planet, een beweging die een einde wil maken aan het gebruik van plastic. De ontwikkeling van de plasticvrije verpakking zal alleen al bij Ocado het jaarlijkse gebruik van 1,5 mln plastic punnets voorkomen. De punnets zijn ook in de winkels van Waitrose en Wholefoods in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te vinden.  

Thuis composteerbare bio-netten
In 2018 schakelde Natoora van plastic zakken over op bio-netten van cellulose. Dit materiaal is vervaardigd van snoeiafval uit duurzaam beheerde beukenbossen.  

Het materiaal is 100% biologisch en thuis composteerbaar. In 2019 werd hiermee alleen al bij Ocado het gebruik van 700.000 plastic zakken voorkomen. Natoora gebruikt de netten ook in samenwerking met Waitrose. Men moet er wel rekening mee houden dat het label momenteel nog niet recyclebaar is, hoewel Natoora wel op zoek is naar alternatieven.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven