Zuid-Afrikaans Kuifkop-dragonfruit beleeft Europees debuut

Deze maand zal een Zuid-Afrikaans dragonfruitras met een brix van gemiddeld 19 haar exportdebuut maken.

Samen met Origin Fruit en It'sofresh zal Kuifkop Boerdery deze week de eerste containers dragonfruit per luchtvracht naar Nederland (YEX) en Duitsland (Ingmar Heuer) verladen. Later deze maand gevolgd door zendingen naar Frankrijk en Zwitserland. 

Het dragonfruit, dat worden geteeld in de omgeving van Nelspruit in Mpumalanga en worden verhandeld onder de merknaam 'Kuifkop', ia van december tot en met maart verkrijgbaar. 

"We zijn van plan om dit seizoen 30 ton te exporteren. Gezien de nieuwe aanplant verwachten we volgend jaar 60 ton te kunnen exporteren en 90 ton het jaar daarna," vertelt Vincent Keesenberg, directeur van Origin Fruit. 

Kuifkop dragonfruit (foto: Origin Fruit)

“Het gemiddelde gewicht per exemplaar bedraagt zo'n 450 tot 550 gram maar er zit ook fruit van 650 gram tussen. De schil is roze en het vruchtvlees wit. De brix van de dragonfruit is zeer hoog. Een deel van de nieuwe aanplant bestaat uit dragonfruit met roze vruchtvlees." 

Douw Steyn van Kuifkop Boerdery teelt inmiddels al vijf jaar dragonfruit en bemachtigde het ras via een andere teler in Zuid-Afrika. Tot nu toe zette hij zijn dragonfruit op de lokale markt af maar dankzij het hoge suikergehalte en de uitmuntende smaak is hij overtuigd van het exportpotentieel van deze fruitsoort. 

Douw Steyn van Kuifkop Boerdery, Vincent Keesenberg van Origin Fruit en Fred Steyn van Kuifkop Boerdery, in de omgeving van Nelspruit

Voor meer informatie:
Vincent Keesenberg
Origin Fruit
Tel: +27 82 561 3278
Email: vincent@originfruit.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.