Nieuw realtime monitoring systeem

Betaalbare prijzen nodig voor logistiek met geavanceerde technologie in AGF-sector

"De hedendaagse logistieke behoeften na de oogst van groenten en fruit vereisen geavanceerde technologie tegen betaalbare prijzen", beweert Pablo Múgica, directeur van het Spaanse Ozeano. "Eén van de duidelijkste voorbeelden is de realtime monitoring van de koudeketen, die vandaag de dag alleen gebruikt wordt voor producten met een bepaalde waarde vanwege het hoge prijskaartje van de systemen."

“Er zijn tal van monitoringsystemen op de markt, maar geen daarvan biedt realtime controle van meerdere parameters tegelijk tegen een betaalbare prijs, laat staan made in Europe”, zegt Pablo Múgica.

Het nieuwe controle- en monitoringsysteem van Ozeano en Coollogger meet verschillende cruciale parameters: temperatuur, vochtigheid, licht, schokken, trillingen, enz. Het geeft ook de positie door via GPS. De klant kan deze informatie overal en op elk moment opvragen. 

Het grote voordeel van realtime monitoring is dat verliezen kunnen worden voorkomen. Als een incident wordt gedetecteerd, kan de klant direct ingrijpen en actie ondernemen om te vermijden dat de lading verloren gaat. Dit kan vandaag de dag niet met traditionele sensoren, waarvan de informatie alleen bij aankomst wordt gelezen.

“Laten we even het voorbeeld nemen van aardbeien uit Huelva die naar Duitsland vervoerd worden. Als door een of ander voorval de koudeketen onderweg wordt verbroken, kan de klant dat direct waarnemen en op verschillende manieren reageren: het transportbedrijf of de chauffeur zelf opbellen, een overlading voorstellen, zijn klant op de hoogte brengen van een eventuele vertraging, enz.”

“De voordelen zijn legio, zowel voor transport per vrachtwagen als per schip of vliegtuig. Weten wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, is niet alleen van essentieel belang om de aansprakelijkheid vast te stellen, maar ook om onmiddellijk beslissingen te kunnen nemen om de schade te beperken. En op lange termijn biedt de database opgebouwd uit informatie van vele trajecten een tool om de transportomstandigheden nog te verbeteren."

"Men mag ook niet vergeten dat we het uiteindelijk hebben over het verminderen van afval van bederfelijke producten, volledig in lijn met de Sustainable Development Goal (SDG) nummer 13 en met alles wat de voorbije dagen op de klimaattop in Madrid besproken is geweest", besluit Pablo Múgica.

Ozeano is een Spaans bedrijf gespecialiseerd in ethyleenabsorptiefilters.

Coollogger ontwerpt oplossingen voor de controle van de koudeketen in gekoelde ruimtes.

Ozeano zal aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn (hal 26, stand A-03).

 

Voor meer informatie:
Pablo Múgica
Ozeano
Mobiel: +34 653046736 (Spanje)
pme@coollogger.com
www.ozeano.net


www.coollogger.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.