Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Documentaire over een plattelandsdorp dat de wereld verovert met bio-tomaten

Het culturele programma van de Universiteit van Vigo projecteert in de bioscoop Cineclub Lumière van de Spaanse stad de Griekse documentaire “When tomatoes met Wagner” van Marianna Economouh. De film speelt zich af in Elias, een plattelandsdorp dat geheel geïsoleerd is van het centrum van Griekenland en dat op sterven na dood is. Maar twee ingenieuze neven, Christos en Alecco, en de grootmoeders van het plaatsje slaan de handen in elkaar en beginnen tomaten te telen. Met hun know-how en op de tonen van de muziek van Wagner willen ze hun droom waarmaken: het exporteren over de hele wereld van bio-tomaten in glazen potten.

Ze telen bio-tomaten met zaden van eeuwenoude rassen waarbij de wetten van de industriële productie worden uitgedaagd. De tomatenpotten en -conserven worden gemaakt op een geheel onorthodoxe methode. De export van bio-producten is een zeer competitieve markt, maar het onverwachte succes verrast het hele dorp, blaast het nieuw leven in waardoor het de rug kan rechten en de plaatselijke economie een boost krijgt.

Dankzij de Wagneriaanse tomaten hebben de inwoners van Elias een glimp kunnen opvangen van een toekomst waarin geen plaats meer is voor de crisis die Griekenland enkele jaren geleden keihard trof. De documentaire vertelt een vertederend verhaal over de kracht van menselijke relaties en het belang van het opnieuw uitvinden van de landbouw in tijden van crisis.

 

Bron: lavozdegalicia.es / eldocumentaldelmes.com

Publicatiedatum: