Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Easy peeler Sando uitgebreid naar Zuid-Afrika

Alcanar Verd Citrus I VIVERS en Stargrow Cultivar Development hebben bekend gemaakt recent een overeenkomst aangegaan te zijn voor de ontwikkeling van het citrusras Sando in Zuid-Afrika.

Sando is een laatrijpe clementine-mutatie van Fina die van een buitengewoon hoge kwaliteit is. Het ras werd ontwikkeld door Alcanar Verd Citrus I VIVERS uit Spanje, waar deze mandarijn al op 400 hectare wordt geteeld. De afgelopen seizoenen heeft het ras bewezen goed te presteren, zowel op het gebied van smaak als externe kwaliteit. In Spanje wordt het ras in januari geplukt, waarna het gedurende twee maanden kan worden afgezet. Het vult dus het gat tussen de pluk van de gewone clementines en de late mandarijnenrassen op. 

De focus verschuift nu naar het kunnen leveren van dit kwaliteitsproduct buiten het Europese citrusseizoen met importfruit uit Zuid-Afrika. "We zien dit als een goede mogelijkheid om onze klanten ook buiten het seizoen fruit van dezelfde hoge kwaliteit te kunnen bieden. We hebben daarom de mogelijkheden om dit ras in Zuid-Afrika te ontwikkelen onderzocht als aanvulling op de Spaanse teelt," legt Miguel Matamoros van Alcanar Verd Citrus I VIVERS uit. "Er is al plantmateriaal naar Zuid-Afrika gebracht dat momenteel in quarantaine is."

 

Stargrow Cultivar Development heeft de licentie om het ras Sando verder te ontwikkelen in Zuid-Afrika en zal ook alle IP-gerelateerde zaken voor dit ras verzorgen. Waldo Maree van Stargrow Cultivar Development laat in een een reactie weten dat hij ernaar uitkijkt om met dit project te beginnen in Zuid-Afrika. "We verwachten dat dit ras veel waarde toe zal toevoegen en onze oogst aan zal vullen omdat het de periode tussen de gewone clementines en late mandarijnen overbrugt," aldus Maree. 

 

Voor meer informatie:
Joan Anotni Caballol
Sando Clementine SL
Tel: +34 977 106 120
Email: info@sandoclementine.com
www.sandoclementine.com 

Waldo Maree
Stargrow
Tel: +27 (0) 21 880 1882
Email: waldo@stargrow.co.za 
www.stargrow.co.za

Publicatiedatum: