Japans bedrijf zet robot in voor de groentenoogst

De Japanse hightech start-up Inaho heeft een autonome robot geïntroduceerd die groenten in de kas plukt. Ze zijn ook begonnen met de verhuur van de machine aan een aspergeteler in Saga in het zuidwesten van Japan.

Volgens Inaho is dit de eerste keer dat een autonome robot in Japan op de markt komt. Het bedrijf, gevestigd in Kamakura ten zuidwesten van Tokio, gelooft dat de robot de werklast van telerfamilies met een groeiend tekort aan arbeidskrachten zal verminderen.

Inaho, opgericht in 2017, ontwikkelde en verbeterde de robot door middel van experimenten van een teler in Tara. Het bedrijf opende in januari 2019 een filiaal in Kashima om de machine te verkopen aan asperge- en komkommertelers in Tara en omstreken. Het bedrijf is nu klaar om volledige ondersteuning en onderhoud aan te bieden aan de lokale telers die de robot gebruiken.

De robot is uitgerust met een infraroodsensor en kan groenten die klaar zijn om geplukt te worden herkennen aan hun grootte. Een enkele oogst duurt 10 uur en de machine kan ook 's nachts blijven doorwerken. Na het oogsten van de groenten in een bepaalde kas, stuurt de robot een bericht naar de smartphone van de eigenaar.

De 40-jarige teler Kotaro Ando, die de machine op zijn terrein aan het werk heeft: "De oogst is goed voor 50% tot 60% van alle tijd die we besteden aan tuinbouwwerk. De robot geeft ons tijd die we nu kunnen besteden aan het verbeteren van onze afzet en aan experimenten om de kwaliteit van onze producten te verbeteren."

Bron: mainichi.jp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven