M&S werkt met app tegen voedselverspilling bij telers

VK: Midcounties verwelkomt 185 nieuwe collega's na fusie
Midcounties Co-op heeft meer dan 185 nieuwe medewerkers verwelkomd nu de overname van vier Warner Budgens-winkels is voltooid. De vier supermarkten bevinden zich in Bidford-on-Avon, Broadway, Moreton-in-Marsh en Winchcombe in de regio Cotswolds. Volgens CEO Phil Ponsonby hebben de voormalige Warner Budgens-medewerkers een sterke reputatie dankzij hun goede service en productkennis. "De kwaliteit van deze winkels geeft ons een uitstekende basis voor verdere investeringen in ons aanbod. Ook helpen de nieuwe medewerkers bij het verbeteren van onze relaties met lokale telers, zodat we ons Best of our Countries-huismerk verder kunnen ontwikkelen", aldus Ponsonby.
Bron: thenews.coop 

Duitsland: Delivery Hero neemt Zuid-Koreaanse app-eigenaar over
Het Duitse Delivery Hero heeft ingestemd met de overname van de Zuid-Koreaanse app-eigenaar Woowa Brothers. Delivery Hero betaalt voor de overname US$4mld (€3,6mld). Dankzij Woowa Brothers kan Delivery Hero beter uitbreiden in de Aziatische markt. Volgens Woowa was een overname noodzakelijk om te kunnen overleven in de Aziatische sector, die felle concurrentie kent. Delivery Hero is nu ongeveer €11mld waard. Twee en een half jaar geleden maakte het bedrijf een beursgang, waarbij toen nog ee waarde werd vastgesteld van €4,4mld. De overname heeft ervoor gezorgd dat de koerswaarde van de aandelen van Delivery Hero met 18,9% zijn gestegen tot €59,64 per stuk. Volgens analisten van Barclays heeft Delivery Hero een goede prijs kunnen krijgen voor Woowa Brothers, waarbij de overname bovendien de positie van marktleider voor het Duitse bedrijf verstevigt.
Bron: reuters.com 

VK: 500 nieuwe winkels sluiten zich aan bij Nisa
Nisa, de groothandelsafdeling van Co-op, heeft in een jaar tijd 500 nieuwe winkels gevonden die zich bij de organisatie hebben aangesloten. In 2019 heeft Nisa het tempo waarmee nieuwe leden worden geworven met 40% versneld. Het totaal aantal winkels dat van Nisa gebruik maakt, staat nu op meer dan 4.500. Een belangrijke reden waarom Nisa aantrekkelijker is geworden voor zelfstandige supermarkten is de toegang tot het huismerkassortiment van Co-op. Er zijn nu zo'n 2.000 merklijnen van Co-op beschikbaar voor de retailpartners van Nisa. Huismerkproducten zijn nu goed voor 10% van de totale omzet van Nisa, wat neerkomt op ongeveer £2,5mln (€3,0mln) per week. De marktpenetratie van Nisa is met name sterk op het gebied van diepgevroren producten en versproducten.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: M&S werkt met app tegen voedselverspilling bij telers
Cogz is een van de zes startups die door een joint venture van M&S en Founders Factory wordt ondersteund. Cogz is een app voor een online marktplaats, waarop telers een overschot aan een bepaald product direct aan een retail kunnen bieden, voordat dit overschot moet worden weggegooid. De joint venture die door M&S en Founders Factory is opgezet heet Founders Factory Retail en ondersteunt naast Cogz ook vijf andere initiatieven. Volgens Jeremy Pee van M&S verandert het bedrijf om meer ruimte te geven aan online gericht ondernemerschap. "Samenwerking met experts als Founders Factory hebben een katalyserende werking voor deze verandering. Het stelt ons in staat om samen te werken met nieuwe trends, in plaats van dat we ons door deze nieuwe trends laten verstoren. Of het nu om thuisbezorging op lidmaatschapsbasis, 3D-scan-technologie of een nieuw productplatform gaat, introduceert Founders Factory Retail alternatieve ideeën en worden we blootgesteld aan nieuwe innovatieve denkmethodes”, aldus Pee.
Bron: hortnews.com 

Duitsland: Metro heeft sterkste LFL-omzetgroei sinds 10 jaar
De Duitse Metro-groep heeft over het afgelopen jaar sterke resultaten behaald. Zo is de Chinese tak van het bedrijf verkocht, is er een kandidaat voor overname gevonden met betrekking tot de Real-keten en is de like-for-like-omzet gestegen met 2,4%. Deze omzettoename is de grootste toename van de afgelopen tien jaar. "Onze oorsprong ligt bij groothandel en groothandel is ook onze toekomst", aldus voorzitter Olaf Koch in zijn toelichting op de nieuwe strategie van Metro. Het Duitse bedrijf wil terug naar zijn kernactiviteiten, ook nu de overdracht van de Real-hypermarkten door X+Bricks bijna is voltooid en de Chinese partner Wumei een meerderheidsbelang in Metro China neemt. Als deze onderdelen van Metro eenmaal zijn verkocht, zal 70% van de omzet van Metro vanuit groothandel afkomstig zijn. De vergelijkende winkelomzet steeg binnen de categorie voor de horeca met 4,5%, terwijl de omzet vanuit het groothandelssegment voor de retailsector met 5,1% toenam. De toename in vergelijkende winkelomzet van 2,4% is inclusief het Chinese onderdeel, maar met uitsluiting van Real. De totale omzet steeg met 1,5% tot €29,9mld.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Sainsbury’s overweegt overname hypotheekportefeuille
Sainsbury’s overweegt haar hypotheekportefeuille over te laten nemen. De overname van de hypotheekportefeuille zou een onderdeel zijn van plannen om de bankafdeling van Sainsbury's te herzien. Er hebben zich al enkele kandidaten voor de overname gemeld, waaronder de Lloyds Banking Group. De veiling van de hypotheekportefeuille wordt georganiseerd door bankieren van BNP Paribas. Een maand eerder werd bekend gemaakt dat een recente kapitaalinjectie van £35mln (€42,0mln) de laatste zou zijn die Sainsbury's in zijn tak voor financiële dienstverlening zou steken. De hypotheekportefeuille wordt gewaardeerd op £1,9mld (€2,3mld) en is grofweg de helft van de voormalige portefeuille van Tesco Bank, die van de zomer ook aan Lloyds werd overgedragen.
Bron: retailgazette.co.uk 

VS: Target-CEO heeft hoge verwachtingen van nieuwste huismerk
Volgens de CEO van de Amerikaanse supermarktketen Target, Brian Cornell, wordt het nieuwste huismerk Good & Gather mogelijk het grootste Target-huismerk ooit. "Ik verwacht dat Good & Gather in de komende jaren ons grootste eigen merk in ons portfolio wordt." Het nieuwe merk werd op 15 september in de schappen van Target-winkels geïntroduceerd. Met het einde van 2020 moet het huismerk onder andere zuivel, verse groente en fruit, pasta en vlees omvatten. Good & Gather vervangt daarmee het oude huismerk Archer Farms.
Bron: finance.yahoo.com 

Sterk begin in China voor Costco in eerste kwartaal
In het eerste fiscale kwartaal van Costco is de netto omzet toegenomen met 5,6% tot $36,2mld (€32,5mld). De vergelijkende winkelomzet steeg met 5,0%. Per markt groeide de vergelijkende winkelomzet het meest in Canada, met 5,1%. De vergelijkende online omzet nam met 5,7%. Er was sprake van een negatieve impact van 20 percentagepunten in verband met de timing van Thanksgiving van dit jaar. De netto winst steeg met 10,0% tot $844mln (€757,2mln). Het inkomen vanuit abonnementen neemt nog steeds toe, waarbij wereldwijd 88,4% van de abonnementen wordt vernieuwd. In de afgelopen periode heeft Costco nieuwe vestigingen geopend, waarbij duidelijk werd gefocust op het werven van nieuwe leden. De eerste club-vestiging van Costco in China heeft alle verwachtingen overtroffen. Over ongeveer 18 maanden zal een tweede Chinese locatie worden geopend. Er zijn inmiddels 200.000 Chinese klanten met een lidmaatschap, wat meer dan twee keer het gemiddelde is van het aantal leden in andere Aziatische markten. Een aantal producten die in de Chinese vestigingen veel succes hebben worden nu door Costco ook bij een aantal locaties aan de Amerikaanse westkust geïntroduceerd.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: GreenWise Market opent twee winkels in Florida
GreenWise Market heeft twee winkels geopend in Florida. De winkels bevinden zich in Boca Raton en Lakeland. De locatie in Boca Raton werd eerder gebruikt voor een prototype van het GreenWise Market-concept. De vestiging in Lakeland bevindt zich in wat door Publix-directeur Kevin Murphy ook wel de thuisstad van Publix en daarmee ook GreenWise wordt genoemd. “Onze klanten in deze omgevingen zijn erg benieuwd naar wat het verschil is met wat ze van ons kennen en wat we nu voor ze hebben ontwikkeld", aldus de directeur.
Bron: businesswire.com 

Amazon Fresh breidt uit in Tampa, Florida
Amazon Fresh breidt zijn bezorgdienst voor versproducten uit in Tampa, Florida. Binnen een of twee uur kunnen producten zoals vlees, eieren, groente, fruit en andere versproducten aan huis worden bezorgd. Amazon Fresh is gratis voor consumenten met een Amazon Prime-lidmaatschap. Voorheen kostte Fresh $14,99 (€13,45) per maand extra. Thuisbezorging binnen een of twee uur is al mogelijk voor een beperkt aantal supermarktproducten via Prime Now, zoals met betrekking tot producten van Whole Foods. Amazon Fresh werkt in tegenstelling tot Prime Now en Whole Foods echter vanuit een eigen distributiecentrum, dat in Tampa is gevestigd.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: De trends voor huismerken voor versproducten in 2020
In de afgelopen twee jaar heeft de groei van versproducten in supermarkten een achterstand opgelopen ten opzichte van de rest van het gemiddelde assortiment bij supermarkten. Volgens het marktonderzoeksbureau Daymon laat dit zien hoe oude methodes nu niet meer voldoen voor succes. De veranderingen in de supermarktsector veranderen de norm van hoe versproducten het best kunnen worden vermarkt. Retailers die met hun versafdeling meer winst willen behalen, moeten zich hierop aanpassen. Ze moeten goed naar de consument luisteren en hun bevindingen verwerken in de vorm van innovatieve eigen merken. Het meest recente rapport van Daymon benadrukt enkele belangrijke trends voor 2020, waaronder de ontwikkeling van eigen merken en de focus op service en kwaliteit.
Bron: mypbrand.com 

VS: NGA vraagt om herziening in belastingwet voor retailers
De Amerikaanse brancheorganisatie National Grocers Association (NGA), die de belangen van zelfstandige supermarkten behartigt, heeft een brief naar de Amerikaanse overheid gestuurd met het verzoek om de Tax Cuts and Jobs Act van 2017 te herzien. De NGA wil dat iets wat volgens de NGA een fout is in deze wet wordt hersteld, namelijk de manier waarop het interieur binnen supermarkten wordt afgeschreven. Volgens de huidige wetgeving wordt een gerenoveerd interieur bij een zelfstandige supermarkt na 39,5 jaar volledig afgeschreven, waar dit voorheen al na 15 jaar gebeurde. Dit zorgt ervoor dat zelfstandige uitbaters van supermarkten een groot bedrag aan belastingvoordeel mislopen, als ze de kwaliteit van hun supermarkten willen verbeteren.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Aldi opent en renoveert winkels in noordoosten Ohio
Aldi heeft op de valreep van dit jaar twee winkels geopend in het noordoosten van Ohio. Ook heeft de keten een oudere vestiging in deze regio gerenoveerd. De nieuwe winkels werden op 5 en 12 december geopend in respectievelijk Willoughby Hills en Parma. Op 19 december zal de gerenoveerde locatie in Norwalk worden heropend. Aldi is hard op weg om volgens plan met het einde van 2022 de derde grootste keten qua winkelaantal van de VS te worden. Tegen die tijd moet de keten in totaal bijna 2.500 filialen in bedrijf hebben. Op dit moment heeft Aldi een netwerk van 1.900 winkels verspreid over 36 staten.
Bron: crainscleveland.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.