Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elbfresh GmbH

Beperkte export en hoge prijzen typeren het Egyptische bosuienseizoen

Het exportseizoen van de Egyptische bosuien is momenteel in volle gang. Na het overaanbod van de afgelopen jaren staan er dit jaar echter beperkte export tegen erg hoge prijzen ter beschikking, vertelt Mohamed Moustafa van Elbfresh uit Hamburg op aanvraag.

Begin november, vlak na de afsluiting van het Duitse seizoen, arriveerden de eerste Egyptische bosuien in Hamburg. Sindsdien tendeert de prijs van de importproducten omhoog, schetst Mohamed de situatie. "De marktsituatie is voor ons erg gunstig want er staan weinig bosuien ter beschikking en de prijzen zijn duidelijk hoger dan in het afgelopen seizoen, waarin er sprake was van een overaanbod." De prijs ligt momenteel zo'n 20 procent hoger dan vorig jaar, vertelt Mohamed verder.



"Ruimte voor verbetering"
Tijdens de koude tijd van het jaar zijn er maar weinig aanbieders van bosuien in de internationale handel. Alleen Italië speelt momenteel naast Egypte een bescheiden rol op de markt. Volgens Mohamed heeft de markt voor bosuien nog ruimte voor verbetering. "Daarom hopen wij dat de prijzen in de periode voor kerst - parallel aan de licht stijgende vraag - nog iets verder omhoog zullen gaan."


Een teeltgebied in Egypte

Dadels uit Palestina
Vanwege het overaanbod aan Egyptische bosuien in de afgelopen paar jaar hebben de telers aldaar minder geplant. Over de lange termijn gezien is Mohamed van mening dat de markt enigermate stagneert. "Daarom zullen we ons in de komende jaren iets meer op andere producten, zoals citrus en gember, concentreren. Daarnaast hebben we ook een gloednieuw project met Medjool-dadels uit Palestina opgebouwd. We hopen deze dadels het hele jaar door aan te kunnen bieden en zien vooral tussen december en de ramadan goede marktkansen", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Elbfresh GmbH
Mohamed Moustafa
Großmarkt Hamburg Stand 263
Banksstraße 28 20097 Hamburg
+49 (0) 40 / 300 618 64
mohamed@elbfresh.de  
www.elbfresh.de    

Publicatiedatum: