Sven Jordens, Gemex

"Kleine aanvoer handgeschoonde spruiten drijft de prijs op"

Tholen – De tijd van wintergroenten is momenteel volop bezig. Ook bij Gemex uit Genk zetten ze deze maanden voor een groot deel wintergroenten af. “Spruiten zijn op het moment erg populair, maar helaas is er iets te weinig aanbod op de markt van handgeschoonde spruiten”, vertelt Sven Jordens van Gemex. “Vanwege het kleine aanbod liggen de prijzen rond de €1,90 per kilo en dat is vrij duur voor de tijd van het jaar.”

“Aardbeien doen het ook nog erg goed. Zeker op de Duitse kerstmarkten verkoopt men flink wat aardbeien. De prijzen liggen rond de 3 euro, maar we staan steeds meer last krijgen van de importaardbeien”, aldus Sven. “Prei loopt vrij normaal voor de tijd van het jaar. Vraag en aanbod loopt vrij gelijk op en met een prijs van 43 cent de kilo is de situatie normaal voor de tijd van het jaar.”

Het Belgisch kasgroentenseizoen is op tomaten na helemaal gedaan bij het exportbedrijf. “De belichte Elite-tomaten verkopen op het moment erg goed. De prijzen liggen rond de €1,30 en de kwaliteit is heel goed. Door de belichting is de kleur erg mooi rood en is het een ideaal product voor de Kerstdagen. Ook kropsla zal tijdens de feestdagen erg gewild zijn. Volgende week zal de aanvoer van sla naar verwachting weer toenemen”, besluit Jordens.

Voor meer informatie:
Sven Jordens
Gemex
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
+32(0)13 55 3326
gemex@gemex.be    
www.gemex.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven