"Ondanks uitbreiding assortiment blijven Turkse minigroenten een nichesegment"

In de kraam van de groothandel Or-Pa in München voeren minigroenten momenteel de boventoon. Het uitgebreide aanbod van het bedrijf bestaat onder meer uit paprika's, aubergines en courgettes. Hoewel telers aan de Turkse westkust zich de afgelopen jaren in toenemende mate hebben gespecialiseerd in de teelt van minigroenten, blijft dit productsegment nog altijd een niche, zegt Seckin Yildirim, directeur AGF.

Manager Seckin Yildirim van Or-Pa ziet groeipotentieel Turkse minigroenten.

Er is nu nog geen sprake van kerstdrukte op de groothandelsmarkt in München maar Yildirim verwacht dat de klanten van de markt zich in week 51 op de inkoop voor de feestdagen zullen storten. Toch probeert het team van Or-Pa nu al klanten aan te trekken met haar uitgebreide assortiment smakelijke en verrassende producten, waaronder een ruime keuze aan minigroenten. "Minigroenten vormen een stabiel marktsegment dat aan weinig schommelingen onderhevig is. We kopen onze producten voornamelijk in Spanje en Turkije in en kunnen ze jaarrond leveren."

 

Verpakte minigroenten van het Turkse merk Fresh Farms

Voortdurende uitbreiding assortiment
Momenteel worden er met name minigroenten van het premium Turkse merk Fresh Farms aangeboden. Yildirim moet echter toegeven dat Spanje binnen dit segment nog altijd de onbetwiste marktleider  binnen Europa is. "Spanje loopt hiermee ver vooruit, hoewel Turkse telers de afgelopen jaren wel veel hebben geïnvesteerd in de teelt van minigroenten. Toen we twee jaar geleden begonnen met de inkoop van minigroenten in Turkije, was er maar een beperkt aanbod aan soorten beschikbaar. Sindsdien zijn zowel de teelt als het aanbod sterk uitgebreid. We proberen daarom ook zoveel mogelijk minigroenten van Turkse bodem aan te bieden."

Paprika's en mini-aubergines uit Turkije. Alle soorten aubergines (paars, gestreept en wit) kunnen nu in Turkije ingekocht worden. 

Hogere productiekosten en eindprijzen
Ondanks het groeiende aanbod aan minigroenten verwacht de handelaar niet dat dit productsegment in de toekomst een grote categorie zal worden. Volgens Yildirim bedraagt de gemiddelde omzet van minigroenten ongeveer een tiende van de totale groente-omzet. "Minigroenten zijn soms wel twee keer zo duur als normale groenten. Dit komt omdat de productiekosten hoger zijn dan die van normale aubergines, courgettes en komkommers. De minigroenten zijn al met al een interessante niche voor de groothandelaar in München. "De vraag naar deze producten zal de komende jaren wel wat toenemen maar ik denk dat het toch meer een nevencategorie zal blijven." 

 

Voor meer informatie:
OR-PA Handels GmbH
Schäftlarnstraße 10
81371 München, Deutschland
Tel: +49 89 64962580
Fax: +49 89 64962589
E-Mail: info@or-pa.com   
Web: www.or-pa.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.