Carolina Reaper

's Werelds heetste peper is onder de Servische sneeuw te vinden

De Servische sneeuw heeft Aleksandar Tanic er niet van weerhouden zijn verzengend hete gewas te telen: knapperige chilipepers die worden beschouwd als de pittigste ter wereld.

In zijn kas in Zuid-Servië, waarvan het dak bedekt is met een laag sneeuw, plukt Tanic een handvol rode, gele en oranje pepers van rijen weelderige ranken. Eén ervan is de mollige en knoestige Carolina Reaper, volgens Guinness World Records de heetste peper ter wereld. Ze werd voor het eerst ontwikkeld in Zuid-Carolina en beschikt over gemiddeld 1,6 miljoen warmte-eenheden op de "Scoville-schaal" die capsaïcine, het ingrediënt dat pepers hun vurigheid geeft, meet.

Ondanks de winterse temperaturen in Servië heeft Tanic geen probleem met het kweken van de pepers. "We hebben hier een goed klimaat. Ik weet niet waarom, maar de pepers zijn beter en groter en misschien zelfs heter hier".

Tanic begon een paar jaar geleden "uit liefde voor koken en pittig eten" voor het eerst onderzoek te doen naar pepers. Hij begon met het proeven van variëteiten uit de VS, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Azië die veel heter waren dan de rode pepers die gebruikt werden om het in Servië zo geliefde ajvar te bereiden.

Met de hulp van zijn vader Svetislav en een vriend teelt Tanic nu een vijftiental variëteiten, waaronder de Trinidad Moruga Schorpioen, die 1,2 miljoen warmte-eenheden heeft, de Seven Pot Habanero en de Mustard Habanero.

Bron:  france24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven