PerfoTecs nieuwe DLS maakt MAP liner bags op locatie

Het volledig geïntegreerde Dynamic Liner System (DLS) is PerfoTecs nieuwste technologie voor het vervaardigen van MAP-liner bags voor bulkverpakkingen op locatie. Telers en verpakkers van verse groenten en fruit kunnen nu lokaal liner bags produceren met de meest optimale zuurstofdoorlaatbaarheid voor het te verpakken product. De kostenbesparing kan tot wel 25% en zelfs meer oplopen ten opzichte van geïmporteerde MAP-liner bags.

Het feit dat de liner bags perfect afgestemd zijn op het product, verhoogt de houdbaarheid en maakt het mogelijk om producten over grotere afstanden te vervoeren of voor langere tijd te bewaren, verspilling te beperken en de afzet te verhogen. Door de 'just-in-time' productie van de zakken op locatie worden lange levertijden en kwaliteitsverlies van de liner bags vermeden waarmee telers en verpakkers tijd en kosten besparen.Het precisie-laserperforatiesysteem van PerfoTec is een integraal onderdeel van de DLS. Het gepatenteerde closed-loop-feedback-camerasysteem inspecteert iedere perforatie om de exacte OTR van iedere zak te garanderen. In het softwaresysteem kunnen tot wel 200 programma's worden opgeslagen die gemakkelijk door de operator geselecteerd kunnen worden.

Voor het Dynamic Liner System van PerfoTec kunnen meerdere grondstoffen voor de buisfolie worden gebruikt voor het vervaardigen van de liner bags. De zakken kunnen zonder levertijd op ieder gewenst moment worden geproduceerd in de juiste maat en specificaties perfect afgestemd op de MAP karakteristieken van het product op dat moment.
PerfoTec Film is een goede optie om in combinatie met de DLS te worden gebruikt omdat het biologisch afbreekbaar en composteerbaar is en over uitstekende HMVTR en C02TR-eigenschappen beschikt. Daarnaast kan de extra houdbaarheidsverlenging door gebruik van PerfoTec Film in combinatie met het PerfoTec laserperforatiesysteem eraan bijdragen dat producten tot wel twee maal zo lang houdbaar zijn als in een standaard MAP-liner bag.Het is aan te bevelen om de DLS te gebruiken in combinatie met de Fast Respiration Meter (FRM) van PerfoTec om de ademhalingssnelheid van de verse producten te meten om de meest optimale OTR voor de liner bags te bepalen. Deze gegevens worden gebruikt in combinatie met de software en laser van PerfoTec, die geïntegreerd zijn in de DLS, om de meest geschikte liner bags te kunnen produceren.
Het PerfoTec team van engineers en technische productspecialisten biedt klanten overal ter wereld training en support om de gebruikerservaring van deze nieuwe bulkverpakkingstechnologie te optimaliseren. De missie van PerfoTec om telers, verpakkers en retailers te helpen voedselverspilling te verminderen en op een natuurlijke manier de houdbaarheid te maximaliseren door de hele productieketen, is nu compleet.

Voor meer informatie:
PerfoTec
E-mail: info@perfotec.com
www.perfotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven