Eerste twee appelplukrobots aan Britse fruittelers verkocht

De robotische appelverpakkingsmachine van Global Pac Technologies blijft haar marktaandeel op de internationale markt vergroten met de levering van de eerste twee installaties voor de Britse markt.

Global Pac heeft contracten gesloten met de grote Britse bedrijven Adrian Scripps en Prime Produce voor de levering van haar Aporo Produce Packer. 

Jenkins sloeg in 2018 de handen ineen met het Amerikaanse Van Doren Sales voor de oprichting van Global Pac Technologies. De nieuwe joint venture heeft een wereldwijde licentie voor de distributie van de Aporo-technologie die ontwikkeld werd door het Nieuw-Zeelandse technologiebedrijf Robotics Plus.

"Het leveren van de eerst Aporo-machines in Europa betekent een enorme stap voorwaarts voor Global Pac," zegt Cameron McInness, directeur van Global Pac. "Zowel Adrian Scripps en Prime Produce zijn grote leveranciers van appelen aan de Britse retail." 

De verpakkingsmachines worden in Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika al gebruikt. "Nu de vraag naar vers fruit overal ter wereld sterk toeneemt, moeten we blijven innoveren om de meest kosteneffectieve verpakkingsoplossingen te ontwikkelen. De Aporo heeft bewezen op dit vlak goed te presteren," aldus McInness. 

Dankzij dit succes is Global Pac op weg om van Aporo de eerste keus te maken voor het automatiseren van appelverpakkingslijnen om de  productiviteit te verbeteren en de afhankelijkheid van arbeid te verlagen. "In Kent is er sprake van een tekort aan arbeidskrachten in  piekperiodes. Na uitgebreid onderzoek werd er gekozen voor Aporo vanwege het solide ontwerp, de kleinere voetafdruk en het gebruiksgemak," vervolgt McInness. 

De Aporo wordt niet alleen omschreven als een oplossing om een einde te maken aan het tekort aan arbeid maar ook om het verpakken van appelen te optimaliseren. "De Aporo levert de hele dag door perfect op trays verpakte appelen af, kan een verwerkingssnelheid van 0,60 m/s bereiken en is gemakkelijk te installeren op bestaande lijnen. Deze oplossing is betrouwbaar, betaalbaar en snel," aldus McInness. 

Britse appeltelers oogsten jaarlijks naar schatting 220.000 ton appelen en het VK is dan ook een belangrijke Europese markt voor Global Pac en haar partner Robotics Plus. 

 

Voor meer informatie:
Cameron McInness
Global Pac Technologies Limited
Tel: +64 27 601 6240
Email: c.mcinness@jenkinsgroup.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.