Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Douane vindt cocaïne tussen mango’s, meloenen en bananen

De douane en de politie hebben het druk deze week. Ze hebben drie grote drugsvangsten gedaan in de havens van Rotterdam en Vlissingen. In totaal is er 1900 kilo cocaïne onderschept. 

Mango's

De Douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven een grote partij drugs ontdekt. Het gaat om 550 kilo cocaïne die verstopt zat tussen een lading mango’s.


 
De container was afkomstig uit Brazilië en was – met tussenkomst van een bedrijf in Poeldijk - bestemd voor een ontvanger in Duitsland. Beide bedrijven hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de drugs zijn vernietigd.

Meloenen
De Douane heeft maandag 9 december tijdens een controle in de Rotterdamse haven 150 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten verstopt tussen meloenen.



De container was afkomstig uit Brazilië en op zondag 8 december met een zeeschip in Rotterdam aangekomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de drugs zijn vernietigd.

Bananen
Bij een bedrijf in de haven van Vlissingen heeft de Douane afgelopen dinsdagmiddag een grote partij cocaïne aangetroffen. Het ging hierbij om 1200 kg cocaïne die verstopt was tussen bananen. De politie laat weten dat de drugs inmiddels zijn afgevoerd en vernietigd en heeft een onderzoek ingesteld.

Bron: OM/Politie

Publicatiedatum: