Anthony Maes, Maes Fruitexpress

“Jonagold lijdt dit jaar onder mindere kwaliteit en concurrentie importappelen”

Tholen – “De Jonagold heeft het moeilijk dit jaar. Vanwege de late kleuring kon er pas laat geplukt worden en dat heeft zijn weerslag op de kwaliteit”, vertelt Anthony Maes van Maes Fruitexpress uit Ardooie. “Er zijn gelukkig wel goede partijen te verkrijgen, maar het prijsverschil is enorm. Als de markt niet overspoeld gaat worden met Jonagold verwacht ik dat de prijs voor de goede partijen wel stand blijft houden.”

Vanwege de mindere kwaliteit en de concurrentie van de importappelen, blijft de vraag naar Jonagold dit jaar iets achter. “Golden en Boskoop doen het daarentegen wel goed dit jaar. Hoewel deze appelen qua maat wat kleiner zijn dan andere jaren, is de vraag goed. Het is echter alleen wat moeilijker om aan grote maten voor de export te komen”, aldus Anthony. “Voor peren zie ik dit jaar geen problemen. De kwaliteit is goed, maar ook de vraag is goed. Wij exporteren veel naar het noorden van Frankrijk en we kunnen dit jaar veel peren daar afzetten.”

Zachtfruit
“Ons assortiment bestaat enkel uit Belgisch fruit. Naast appelen en peren hebben we ook zachtfruit in ons gamma. Frambozen doen het momenteel goed, maar de verschillen in prijzen zijn erg groot. Ook in de aardbeien hebben we wat verschillen in kwaliteit en prijs, maar de vraag is goed. Zeker wanneer we steeds dichter bij de kerstperiode komen neemt de vraag naar zachtfruit weer toe”, besluit Maes.

Voor meer informatie:
Anthony Maes
Maes Fruitexpress
Tavinkhovestraat 5
8850 Ardooie
+32(0)475 23 46 51
maes.fruitexpress@telenet.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.