Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cursussen rondom rijpen, koeling en bewaring

Workshops VDH-systemen voortgezet in 2020

VDH Products heeft bekendgemaakt haar workshops voor verschillende VDH-systemen in 2020 voort te zetten. Het bedrijf begon in 2019 met het aanbieden van de workshops, omdat nieuwe generatie besturingssystemen, zoals de VDH MC3-systemen, volgens VDH Products steeds nauwkeuriger worden en meer functionaliteiten krijgen. Het aantal parameters neemt ook toe en de manier van aansluiten en in bedrijf stellen is anders dan bij oudere systemen. Dit maakt nieuwe systemen geavanceerder, maar ook complexer. Met de workshops wil het bedrijf voorzien in de specifieke kennis die vereist is voor het gebruik van nieuwe systemen. 



Aanbod 
Naast het rijpen van fruit zullen in 2020 ook cursussen worden aangeboden voor het koelen en bewaren van verschillende soorten fruit (zoals appels/peren) met het MC3-Fruit / MC3-Cool systeem. Daarnaast zal er speciale aandacht worden besteed aan de MC3-SC regeling voor het sturen van complete koelinstallaties.

VDH Products maakt onderscheid tussen een cursus voor eindgebruikers en een cursus voor installateurs. De cursussen worden individueel per klant gegeven. Het bedrijf adviseert klanten daarom om op tijd aan te geven wanneer ze aan een cursus willen deelnemen. Sessies starten vanaf half januari.

Enkele onderwerpen van de cursus zijn: hardware aansluiten, IO-instellingen maken, software installeren en bedienen en parameters gebruiken. Daarnaast richt de workshop zich ook op het maken van programma's, het oplossen van problemen en onderhoud en service.

Cursus fruitrijpen
VDH Products geeft aan dat de workshop vaak gecombineerd wordt met een cursus over fruitrijpen, omdat ze elkaar goed aanvullen. Deze cursus wordt gegeven door Popma Fruit Expertise, een bedrijf dat wereldwijd advies uitbrengt aan rijperijen. Enkele aspecten uit de cursus zijn: introductie rijpingstechnologie, opstelling/indeling rijpingsruimte, gevolgen van verkeerde instellingen en het maken van rijpingsprogramma’s. Daarnaast besteedt de cursus ook aandacht aan de kwaliteitsverbetering van fruit, externe invloeden en de invloed van bepaalde parameters.  

Voor meer informatie:
VDH Products
 Produktieweg 1
9301 ZS Roden
E: info@vdhproducts.com 
W: www.vdhproducts.com 

Publicatiedatum: