Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feestdagen zullen export aanjagen

Exportprijs Chinese knoflook vertoont dalende trend

"De afgelopen maanden is de prijs van Chinese knoflook onderhevig geweest aan schommelingen. In oktober begon de prijs te stijgen maar aan deze trend kwam deze week een einde toen de prijs weer daalde," vertelt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff. 

"Het knoflookareaal is dit jaar gekrompen maar desondanks is de totale Chinese knoflookoogst enorm. De markt kan slechts een beperkt deel hiervan opnemen, wat inhoudt dat de concurrentie fel is. De huidige knoflookvoorraden zijn nog altijd fors. Het aanbod overtreft de vraag, zowel op de binnen- als buitenlandse markt. De handel zal echter weer aantrekken in de aanloop naar de kerst en het Chinese Nieuwjaar (25 januari 2020). In deze periode neemt ook de vraag op overzeese markt weer toe."

"Chinese knoflook moet op internationale markten concurreren met product uit andere landen. Toch is China al jarenlang marktleider, wat te danken is aan de redelijke prijs van het product, de hoge kwaliteit en de consistente aanvoer. Met name onder Europese afnemers is de vraag naar Chinese knoflook over het algemeen sterk."

"Het is nu nog te vroeg om te voorspellen hoe de exportmarkt voor knoflook zich volgend jaar zal ontwikkelen. Dit hangt onder meer af van de omvang van het knoflookareaal en de mate waarin gespeculeerd wordt op de knoflookmarkt. Vooral impact van speculatie is erg moeilijk te voorspellen. We kunnen dan ook niets anders doen dan afwachten wat er gebeurt."

 

Voor meer informatie:

Ms. Annie Chen - Sales Manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5 
WhatsApp: + 86 186 7871 0377 
WeChat: + 86 186 7871 0377 
Viber: + 86 186 7871 0377 
E-mail: annie@china-garlic.com 
Website: www.garlics.com 
Website: www.china-garlic.com 

Publicatiedatum: