Federico Baya van het Blueberry Committee of Argentina

Argentijnse blauwe bessen worden omgeschakeld naar duurzaam, biologisch nicheproduct

De Argentijnse blauwebessensector is volop in ontwikkeling. De groei van het aantal telers en de toegenomen beschikbaarheid waren voor de sector aanleiding om haar strategieën en benadering opnieuw onder de loep te nemen.

Volgens Federico Baya, voorzitter van de Blueberry Comittee of Argentina, verkeert de sector in een omschakelingsfase om beter in te kunnen spelen op de nieuwe consumententrends, waarbij zij zich richt op de bewuste consument die waarde hecht aan de herkomst van het product en of het op een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde manier is geteeld en vermarkt.

“We zijn ervan overtuigd dat de Argentijnse blauwe bes een product is dat aangepast kan worden om op deze trends in te spelen. We richten ons hiervoor op markten die minder traditioneel zijn en die veel potentie bieden om ons te kunnen positioneren als nichespeler, we focussen niet op kwantiteit maar op kwaliteit en het ontwikkelen van markten waar smaakvol biologisch fruit op waarde wordt geschat."

Argentinië heeft recent toegang gekregen tot markten als China, Thailand, IJsland, Israël en Litouwen en onderhandelt momenteel om markten als Japan, India, Vietnam en Taiwan opnieuw te openen. 

"De goede samenwerking tussen de particuliere en publieke sector is van groot belang om toegang tot markten te krijgen, met name de samenwerking met het ministerie van Landbouw en SENASA. De sector promoot haar product al voor het derde jaar op rij met de campagne 'Taste the Sweetness & Enjoy the Difference, waarin de smaak van de Argentijnse blauwe bes wordt benadrukt," zegt Baya. 

De voorzitter voegt eraan toe dat de sector zowel in Argentinië als wereldwijd veel potentie biedt. 

"De binnenlandse sector heeft veel geïnvesteerd in het vervangen van rassen, waarbij de nadruk ligt op vroege rassen, het verbeteren van de logistiek, het verlengen van het afzetvenster, de capaciteit en groei van de biologische teelt en automatisering. Daarnaast investeren telers in systemen om hun gewassen te beschermen, zoals in netten en tunnelkassen."

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven