Keniaanse wil zoete aardappelen verdubbelen vanwege de groeiende vraag

De afgelopen tijd is de populariteit van Keniaanse zoete aardappelen gegroeid. De vraag naar het product trekt aan en Kenia is daarom van plan het areaal van dit gewas uit te breiden.

De groei is zo sterk dat er onlangs een ontmoeting plaatsvond tussen de aandeelhouders van Barrinate Farms en overheidsinstanties waar de manieren om deze sector verder te ontwikkelen werden besproken. "De laatste tijd is de vraag naar zoete aardappelen toegenomen en zijn steeds meer afnemers geïnteresseerd in ons product. We zijn daarom van mening dat we samen moeten werken om onze productie te kunnen verdubbelen," zei Dr. Barbara Magoha, directeur van Barrinate Farms. 

"Aangezien we van plan zijn om onze productie te verhogen en veel mensen in de regio ons hebben laten weten belangstelling voor de teelt van zoete aardappelen te hebben, organiseerden we een bijeenkomst voor afnemers, aandeelhouders, telers, ambtenaren en andere organisaties om te bespreken hoe we dit doel samen kunnen bereiken. De regering produceert wel meer plantmateriaal maar wij moedigen het uitplanten hiervan niet aan vanwege het gevaar voor verspreiding van ziekten en plagen."

"Om echt vooruit te kunnen komen, heeft de sector in Kenia een financiële injectie nodig," zegt Magoha. "We hebben financiële steun voor onze telers nodig en we hebben een aantal potentiële investeerders bereid gevonden de sector te steunen." Magoha vertelt dat er dringend behoefte is aan een sorteermachine. "Momenteel sorteren we al onze zoete aardappelen met de hand. Dit is enorm tijdrovend. Hoe beter we onze zoete aardappelen op kwaliteit kunnen sorteren, hoe minder product er verloren gaat. We vinden dit erg belangrijk en zijn daarom van plan om overgebleven product te gebruiken voor de productie van bloem."

Magoha vertelt de vraag naar het product met name in Europa toeneemt. "De meeste telefoontjes die we krijgen zijn uit het Verenigd Koninkrijk en Italië. In januari komt er zelfs een delegatie uit Italië naar Kenia om kennis te maken met ons project. We zijn ook al gebeld door een Israëlisch bedrijf dat graag met ons samen zou werken. Andere markten waar de vraag groeit, zijn Denemarken, Nederland en we krijgen zelfs verzoeken uit Zuid-Afrika!"

 

Voor meer informatie:
Dr. Barbara Magoha
Barrinate Farms
Tel: +254 722 527 009
Email: Barrinatefarms@gmail.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven